Ce cauta vicepresedintele CNA pe iahtul care a ramas fara combustibil?

  Recunosc, inca de cand am vazut stirea cu iahtul ramas fara combustibil salvat de fregata romaneasca mi-a sarit in ochi faptul ca vicepresedintele CNA Attila Gasparik se afla pe el.

  Omul a fost doua saptamani in croaziera pe Mediterana si, la intoarcere, iahtul a ramas fara gaz iar capitanul a trimis un SOS, auzit de marina militara.

  Bun, mi-am pus intrebarea, fireasca, ce putea sa caute vicepresedintele CNA pe un astfel de iaht privat. Evident, ca putea fi foarte bine intr-o croaziera platita sau pe vasul unei cunosctinte.

  Am inceput sa caut informatii. Realitatea scrie ca vasul apartine unui anume Dragan Karamovici. Jurnalul national il da ca proprietar pe Milan Karamovici.

  Am tot scotocit pe net in cautare de informatii. Nu prea am gasit. Pana cand mi-am dat seama ca “ci” se scrie in sarba “c”. In plus, Google m-a intrebat daca nu cumva vreau “Karanovic”.

  Asa am gasit cabinetul de avocatura Karanovic & Nikolic, cu un portofoliu extrem de interesant de clienti.

  Insa, am mai gasit un comentariu la EVZ, in care se zicea ceva de o asociere intre Tuca si Karanovici pentru Taverna Sarbului.

  Mi s-au aprins beculetele.

  Tot Google, saracul, m-a luminat si m-a intrebat daca nu vreau sa caut dupa “Caranovic”.

  Bingo!

  Caranovic Dragan (0,51%) si Caranovic Milan (49,49%) sunt asociati cu sotia lui Marius Tuca in Taverna Sarbului SRL.

  Dar, de aici, las reporterii de investigatie sa caute.

  Intrebarea este: Isi face Marius Tuca televiziune?

  Apropo, Attila Gasparik are blog (in maghiara, evident) si scrie la un moment dat de unul, Rasvan (Popescu?):

  a CNA elnokenek a neve Rasvan (S de la sictir s nem R)

  5 COMENTARII

  1. in blogul meu personal de lb. maghiara am atras atentia presei de lb. maghiara cum se scrie corect numele presedintelui CNA.
   In rest mersi pt. interesul care m-ati acordat, dar cred ca viata mea privata nu merita eforturi din partea ziaristilor de investigatie. Daca aveti intrebari va raspund cu mare placere.
   Attila Gasparik vice CNA

  2. Bun. Intrebarile mele:
   1. Ati fost in croaziera ca invitat al proprietarului vasului sau ati platit costul excursiei?
   2. Ati fost singur sau cu familia?
   3. Vasul respectiv apartine unei firme specializate in croaziere sau este un vas privat, care navigheaza pentru placerea proprietarului?

   De aici deriva o problema:

   Daca ati fost invitat fara sa platiti costul croazierei, nu credeti ca este o problema vizavi de faptul ca un functionar al statului roman accepta un astfel de “cadou”?

  3. Ce sa faci daca ai un prieten de familie care isi cumpara un Yacht? Prietenul te invita cu familia la o excursie, cand copii au aceias varsta si de ani de zile petrecem impreuna vacantele? Vasul este uniu prieten, proprietate privata. Cu dl. Tuca am dat mana acum 4 ani, odata si de atunci am vorbit de doua ori la telefon strict probleme profesionale. Sincer, nu vad problema!