Nedumerire 2

  Pentru ca m-am impacat in general bine cu geografia, am o nedumerire vizavi de un articol si o fraza din el:

  Multi dintre bacauani îsi petrec timpul liber în zona lacului Izvorul Muntelui. O excursie de doua zile si aproximativ 20 de kilometri pe lacul Izvorul Muntelui (Bicaz) a reporterilor de la ziarul “Desteptarea de Bacau” a aratat, înca o data, daca mai era nevoie, starea mediului din România. Lacul este azi o groapa de gunoi, iar nepasarea autoritatilor se pare ca nu are margini. Sursa

  Bine, cine l-a scris o fi fost la un gratar si si-a zis sa scrie un articol. In fine, e ciudat, dar nu atat de ciudat cu faptul ca articolul din Adevarul seamana extrem de mult cu articolul din Desteptarea.

  Asa ca, daca autoarele nu-s una si aceeasi persoana, e o problema.

  Si nu-s una si aceeasi persoana.

  Adevarul:

  Ecologistii de la Centrul Regional de Ecologie (CRE) sunt socati de imaginea deplorabila: „Romania este stat european, cu institutii europene conduse de directori europeni, numiti de politicieni europeni nascu?i si crescuti in Romania, care o dat? la patru ani jura pe Biblie ca vor face totul pentru noi si prea putin pentru ei. Lacul este o groapa de gunoi la propriu.

  Mai mult nu avem ce comenta. Dar suntem curiosi in ce masura Garda Nationala de Mediu si Comisariatul Regional Suceava se implica in rezolvarea problemelor de mediu de la Izvorul Muntelui. Ca?i agenti economici din zona au fost sanctionati sau daca a fost controlata Directia Apelor pentru modul in care este intretinuta curatenia pe lac?

  Desteptarea:

  Ecologistii de la CRE sunt socati de imaginea deplorabila: „România este stat european, cu institutii europene conduse de directori europeni, numiti de politicieni europeni nascuti si crescuti in România, care o data la 4 ani jura pe Biblie ca vor face totul pentru noi si prea putin pentru ei. Lacul este o groapa de gunoi la propriu. Mai mult nu avem ce comenta. Dar suntem curiosi in ce masura Garda Nationala de Mediu, Comisariatul Regional Suceava, se implica in rezolvarea problemelor de mediu de la Izvorul Muntelui. Câti agenti economici din zona au fost sanctionati, sau daca a fost controlata Directia Apelor pentru modul in care este intretinuta curatenia pe lac?

  5 COMENTARII

  1. Razvane, ai scris si tu la trecerea timpului. Exemple sunt multe si de demult. Asta-i viata cu corespondentii. Rusine totusi celor care iau subiectele scrise de altii si le prezinta drept realizarile lor. Vezi multiple cazuri recente din presa locala. Desteptarea e campioana la capitolul asta. Felicitari noii echipe de incompetenti de acolo.

  2. am dat de curiozitate un click pe linkul “ziarista de la…” si se pare ca semnatara articolului nu este corespondent de Bacau…pentru ca are si materiale de national si de international zilnic. Drept pentru care de data asta nici nu intra in discutie corespondentii … fie ei si “furaciosi” din cand in cand 🙂 Oricum…vorba lui Robin… “asta-i viata cu corespondentii”. Sigur ca un corespondent serios da macar un telefon, mai afla ceva sau isi aduce o contributie proprie la subiectul gasit intr-un ziar local… in mod normal.
   Aia cu 20 de kilometri e intr-adevar interesanta.. dar pe harta intre Bacau si Izvoru M. sunt cativa centimetri… pe mine ma intreba la inundatii, in 2005, o shefuletza de la Bucuresti, de la o televiziune, de ce nu pot sa ajung de la Agas la Bacau intr-un sfert de ora, maxim 20 de minute, ca s-a uitat pe harta si Agasul e foarte aproape de Bacau. Era chiar suparata pe mine ca nu ma grabesc si eu un pic…

   Codrin – fost corespondent Adevarul 🙂