Comisar. Garda Financiara. 1 mil. euro

  1
  24

  Pe locul 24 al celor mai profitabile firme din judetul Bacau se situeaza, conform Financiarul, o societate cu nume cat se poate de comun, care nu a iesit in evidenta prea mult si care are un singur angajat.

  Firma se cheama „Vicky Imob” SRL si a inregistrat conform sursei citate, in 2006, un profit de 3,22 milioane de lei, aproape un milion de euroi.

  Mai mult decat societati mult mai cunoscute.

  Si totul cu cheltuieli de numai 122.304 de lei. Noi.

  Toate ca toate dar se pare ca societatea in cauza apartine unui comisar de la Garda Financiara, care s-a autosuspendat anul acesta din functie. EvZ asa zice.

  O alta firma cu un singura angajat este Profesional Tenarus, care a reusit un profit net de 1,97 milioane de lei. Firma este a lichidatorului rafinariei Darmanesti.

  O alta firma din Onesti, Obi Holding, tot cu un singur angajat, a avut un profit net de 1,89 milioane de lei.

  Si o firma din Bacau are un profit frumos, tot cu un singur angajat: ALV Vascan SNC – 1,47 milioane de lei. Firma se ocupa cu producerea si comercializarea aparaturii didactice destinate laboratoarelor de fizica din gimnaziu, liceu sau invatamantul universitar.

  Dar ce sa mai spunem de Sherom SRL Bacau, care a scos un profit de doua milioane de lei FARA sa aiba nici un angajat?

  In alta ordine de idei, articolul din Financiarul are o concluzie extrem de interesanta:

  Poate ca cel mai surprinzator aspect al acestor topuri este faptul ca din ce în ce mai multe regii sau societati provenite din regii (aflate sub controlul administratiilor locale) ocupa pozitii fruntase.

  Desigur, acestea nu trebuie sa lucreze în pierdere, dar profiturile de miliarde sau zeci de miliarde (de lei vechi) înregistrate, în conditiile în care detin pozitii de monopol, dovedesc ca tarifele percepute consumatorilor sunt foarte mari.

  Si un exemplu din Bacau:

  Pe „spinarea” contribuabililor, profitul net al „Regiei Autonome de Gospodarie Comunala” a crescut de aproape 3 ori (în 2006 fata de 2005), în timp ce „Apa Serv” a înregistrat un profit de 20,9% din cifra de afaceri, dupa ce în 2005 a raportat pierderi.

  Vezi lista cu cele mai profitabile firme din judetul Bacau:

  firme-profitabile.jpg

  SURSA: Financiarul.ro

  1 COMENTARIU