Cu SEXu-n DEX

  6
  31

  scanweb.jpgCiteam odata niste articole in revista Timpul (de la Iasi) scrise de Radu Pavel Gheo – si care s-au transformat ulterior intr-o carte – DEX-ul si sexul) despre faptul ca dictionarele romanesti nu cuprindeau si cuvintele asa-zis obscene.

  Ei, bine, s-a rezolvat.

  A aparut Dictionarul Explicativ Ilustrat al limbii romane. Care le are pe toate, plus expresiile formate cu aceste cuvinte.

  Costa 200 de lei. A fost realizat de Institutul de Filologie Româna “A. Philippide” din Iasi, editat de o editura din Republica Moldova si tiparit in Italia.

  Se distribuie in Bucuresti si Bacau. Adica se distribuia, ca in juma’ de ora, in Bacau s-au epuizat toate dictionarele.

  pizda in dictionar scan2.gif

  Un articol pe aceasta tema aici.

  6 COMENTARII

  1. De asta aveam acuma nevoie. Sau poate editorii s-au gandit ca la cat de indobitocita e lumea acuma n-ar strica s-o indobitoceasca si mai tare si pe deasupra, sa scoata si un ban frumos, cinstit cred ei, din asta.

   Academia Romana s-a aratat neputincioasa cand a generalizat incultura, admintand scrierea nicio, asa ca nu ne mai mira nimic, desi gradul de incultura al poporului din care facem si noi parte n-ar trebui sa ne lasa chiar asa de reci. Zic io…

   SI inca o intrebare. De ce se vinde numai in Bacau si bucuresti, huh ?

  2. Se poate explica faptul ca aceste cuvinte si expresii exista in limbajul uzual, fiind folosite practic de toata lumea (sa nu fim pudibonzi, fiecare dintre noi a rostit macar o data asa ceva), cu precizarea clara, bineinteles, ca nu este un limbaj academic. sceptik, exagerezi inutil pentru a-ti sustine opinia. Nu s-a scos “un intreg dictionar explicativ pe chestia asta”. Dictionarul e un instrument , depinde de fiecare cum il foloseste.