Iar despre copii in lanturi

  Un zevzec a sunat la ProTV ca intr-un sat bacauan un copil ar fi tinut in lanturi. Cei de la ProTV vin si investigheaza, nu gasesc nimic, dar trag o reconstituire de plangea lumea care se uita.

  Protectia Copilului e anuntata pe la trei jumate dupa amiaza. Cei de aici suna la Primaria din Podu Turcului sa afle detalii. Li se raspunde ca, ne pare rau, programul s-a incheiat.

  A doua zi, o armata de oameni de la Protectia Copilului Bacau si de la Primarie se duc sa vada grozavia.

  Grozavia care nu exista. Copilul este retardat, mai are cinci frati, familia traieste intr-o saracie lucie.

  Primaria nu a miscat nimic nici macar nu le-a spus ca pot sa-i faca lu’ ala micu dosar de handicapat si maica-sa sa ia salariu de insotitor.

  Copilul a fost luat si adus la Bacau, impreuna cu taica-su. Ca nu voia singur. Cu greu l-a lasat tatal in grija celor de la Protectia Copilului.

  Care nu vor avea altceva de facut decat sa-l redea familiei. Pentru ca nu este nici un motiv sa fie luat.

  Ce a facut presa? Ca de obicei a facut taraboi. Scandal. Lanturi. Copil abuzat. Aberatii.

  Eu am fost odata la un seminar despre drepturile copilului. Acolo un nene si o tanti de la o fundatie ne-au invatat cum sa lucram in presa cu astia micii si cum sa le protejam drepturile. Inclusiv dreptul la imagine.

  Intre altele, sa nu le dam numele lor si nici alte detalii care ar duce la recunoasterea lor.

  Ce a facut, de exemplu, Realitatea TV? A dat numele parintilor. Ca sa stie toata tara ca au un copil retardat, pe care e posibil sa-l fi tinut in lanturi, dar nu suntem siguri, Andreea, ai legatura…

  4 COMENTARII

  1. hm… da’ catalin radu tanase n-a venit, sa ne arate lanturile si sa sperie localnicii ? Ca sigur gasea el un lant, chiar daca nu a fost niciunul… macar de bicicleta !
   Gheorghe…de-acu’ n-o sa mai dam nici tara in care se petrece tarasenia…ca sa nu divulgam nu’sh ce… Nici eu nu-s de acord cu exagerarile televiziunilor, mai ales a unor baietzi si fete de la bucuresti care n-au facut teren mai mult de 2-3 zile in intreaga lor cariera… si nici cu jurnalistii care dau fatza sau numele copiilor in materiale… dar nici nu poti sa ignori orice posibil subiect doar ca sa protejezi niste oameni majori. Ca asa n-o sa mai scriem despre nimic…
   Si Razvan… Cine trebuie sa-i protejeze pe parinti ??? Ca nu-s ei aia retardati, deci daca au vorbit…sunt majori, care-i problema ??? A, daca refuza sa vorbeasca e altceva…
   Semnat: unu’ care a luat 50 RON amenda de la sefii de la Bucuresti – nu mai conteaza de la ce “organ” media – pentru ca n-a scris suficient de “exploziv” stirea cu fetita din cusca de la Horgesti…fara sa aiba asigurate posibilitati de deplasare la fatza locului…Deci trebuia facuta din birou, da “strong”… incompetentu’ de mine… LOOOL !!!