Oficiali bacauani, intorsi de la granita de granicerii moldoveni

    0
    19

    O delegatie bacauana, din care facea parte si viceprimarul Constantin Scripat, a fost oprita sa intre in Republica Moldova de autoritatile de frontiera pe motiv ca nu aveau invitatie pentru a intra in tara.

    Mai multe delegatii ar fi patit rusinea asta.

    Toti erau invitati de primarul Chisinaului, membru al Partidului Liberal din Republica Moldova, la Hramul orasului.

    Din cate se pare, nu exista obligativitatea detinerii unei invitatii pentru a intra in R. Moldova, pasaportul fiind suficient.

    UPDATE

    Delegatia din Bacau, Romania, nu va participa la Sarbatoarea „Hramul Chisinaului”, pe motiv ca granicerii moldoveni nu i-au permis sa treaca vama. Delegatiile din Targul-Mures ?i Navodari, la ora desfasurarii conferintei de presa, se mai aflau in vama din aceeasi cauza, participarea lor la solemnitati fiind incerta.

    Declaratiile au fost facute de primarul general al municipiului Chisinau, Dorin Chirtoaca, in cadrul unei conferinte de presa convocate la sfarsitul zilei de vineri, 12 octombrie.

    „Este o incalcare flagranta a drepturilor omului, pentru ca orice cetatean al Uniunii Europene are dreptul sa vina in Republica Moldova la o manifestare organizata de o autoritate publica. Interdictia de a trece granita poate veni doar din partea autoritatilor statului”, a mai remarcat dl Dorin Chirtoac?.

    Primarul capitalei a presupus ca refuzul venit din partea presedintelui Romaniei, Traian Basescu, de a participa la sarbatoarea de hram din cauza agendei are, in esenta, aceeasi cauza.

    In acest an la Sarbatoarea „Hramul Chisinaului” si-au anuntat prezenta 14 orase, cinci fiind din Romania. Acestea sunt orase infratite sau orase partenere cu Chisinaul. Sursa: Comunicat de presa al Primariei Chisinau

    AUDIO: