Uitarea lui Bacovia

100
25

Un film despre ignoranta fata de valorile culturale romanesti. Bacovia, Pictorul poeziei romanesti este uitat si neglijat de concitadini.

Un film regizat de Augustin Mihaila si filmat de Marius Curucli.

100 COMENTARII

 1. @ Mariustv
  Multumesc mult pentru raspuns. Am nevoie de o filmare la un eveniment in Bucuresti si o cunostinta te-a recomandat ca fiind cel mai bun sa realizeze filmarea respectiva. Am numarul tau, deci te voi cauta. Intre timp sa vorbesti si cu Augustin pentru ca am nevoie si de un scenariu.

 2. Doar pentru ca acest film a fost realizat sub regia controversatului Augustin Mihaila nu cred ca ar fi trebuit sa-l ignore. Dar asa-i in bacaul asta muncitoresc. Cum scoate cineva capul, imediat se gasesc marii intelectuali sa-l traga in jos. Oricum cred ca Marius Curucli si Augustin Mihaila nu mai au nevoie de confirmare pentru experienta lor. Le urez succes in continuare si sper sa nu se opreasca aici.

 3. De ce oare toată lumea iubeşte învăţarea poeziilor?
  Puişor spune tu o poezie lu’ mătuşa, să vadă şi ea ce ai învăţat la “grădi”… pe aia cu “iepurasu’”… bine, pe aia cu “găgăriţa”.
  Gândirea umană nu este cuantică, nu trebuieşte umplută cu lucruri, nu trebuie să bifăm fiecare lucru învăţat.
  E atât de trist!

 4. Viata inseamna viteza. Timpul inseamna bani. Nu ne mai permitem sa stam o secunda in loc,
  trebuie sa fim mereu in miscare, mereu activi, mereu pe fuga. Traim pe fuga, iubim pe fuga, mancam pe fuga, dormim pe fuga, ne bucuram pe fuga. Nu ma stim sa cautam micile fericiri, ci doar marile satisfactii.
  Nu mai cautam calitatea, ci doar cantitatea… Nu mai citim o carte sau un ziar, citim bloguri. Nu mai
  mergem la cinema, download-am filme si le vedem acasa. Nu mai scriem scrisori, trimitem
  e-mail-uri. Ne credem superiori doar pentru ca ne trimitem unii altora niste caractere scrise in
  graba la tastatura, acronime si emoticoane. Si ne laudam ca stim sa comunicam. Am uitat sa vorbim fata in fata, privindu-ne in ochi. Nu mai radem, zicem “lol”. Nu mai stim sa comunicam
  din priviri, cautam mereu, deznadajduiti, un calculator, ca sa putem tasta “8->” in loc sa cautam
  dragostea in ochii ei/lui. Acestia suntem noi. Eu, tu, voi, ei. Omul modern…Uitam sa ne hranim sufletele, ce tanjesc dupa un strop de frumos. Uitam sa citim o carte buna, sa privim un tablou…Prinsi in goana dupa efemer, oamenii uita sa se opreasca in drum, sa deschida ochii si sa privesca in jurul lor.

 5. George Bacovia,poetul emblematic al urbiei noastre.Cati dintre bacauani stiu ca acest NUME este pseudonimul lui George Vasiliu,un avocat anonim ce si-a platit cotizatia de avocat la baroul din Bacau timp de 10 ani,fara sa profeseze nicio zi?Cati isi mai amintesc unde si cu ce a debutat Bacovia?Poate de aici ar trebui sa porniti,stimati realizatori.Sa ne amititi si sa amintiti tuturor cine a fost si cine este acest poet simbolist.In cadrul festivalului bacauan,la Biblioteca Judeteana,a avut loc un concurs,”Bacau-tinut binecuvantat”.Concurentii,elevi ai claselor a VI-a de la o scoala generala din Bacau,foarte bine pregatiti si indrumati de profesori,au trebuit sa fie departajati.Pentru acesta,am cerut sa-mi recite doua versuri din Bacovia.Atat!,doau versuri.Mare mi-a fost dezamagirea cand nimeni din cei 12 concurenti nu a reusit acest lucru.Si stiti ce s-a intamplat?Cea mai suparata, din toata asistenta, a fost o doamna profesoara de romana.Mi s-a replicat ca Bacovia se studiaza la liceu,ca-i prea”greu”si”ermetic”pentru copiii din scoala generala.Au fost cuvintele unei DOAMNE PROFESOARE DE LIMBA ROMANA,a unei bacauance,a unui OM care promoveaza cultura in scoala.M-am blocat,n-am stiut ce sa-i raspund,dar,in acelasi timp,m-a pus pe ganduri.Si,haideti sa ne unim”fortele”.Sa-i facem pe cei mici sa-l iubeasca si sa-l respecte pe Bacovia.Nu toti bacauani l-au uitat.Si filmul vostru dovedeste aceasta.Noi suntem bacauani,noi nu l-am uitat pe cel care ne defineste orasul.Va astept la Biblioteca Judeteana,o alta institutie de cultura greu incercata,dar cu oameni care incearca sa promoveze si sa cinsteasca adevaratele valori culturale ce ne reprezinta.

 6. Este trist că murim alergând după ţinte false.
  Eu văd un lucru mult mai trist în acest film decât banalul Bacovia este uitat. Cărţile acelea sunt o afacere, Bacovia nu se vinde, cărţile despre sex se vând, aceasta este realitatea. Altul e mesajul ascuns. Rolul copiilor este esenţial. Pentru că ei sunt lipsiţi de informaţia vitală

 7. La acest scurt metraj m-am referit atunci cand l-am aparat pe Augustin, si in acest film am spus ca sunt portiuni lucrate a la Baz Luhrman. E foarte foarte foarte bun. Nu se compara cu promourile. Nu poate fi comparat cu nici un promo pentru ca e in alta liga. E filmat ca si atunci cand lucrezi pe pelicula si nu ai voie sa gresesti. SuperMario Adica Marius.

  ASTA INSEAMNA MONTAJ

  SI SCENARIU

  Si cel care l-a lucrat poate avea cel mai infect caracter sau nu, dar valoarea filmului ramane aceeasi.

 8. Ti-am mai spus sa nu te cobori la nivelul lui. E in crestere si are nevoie de o minima atentie de la cei pe care ii idolatriza acum 10 ani cand ii faceam videoclip, iar acum incearca sa ne copieze.

  Hai pune o data videoclipul ala cu Stelica(cum ii spuneam pe vremuri) si Agnes pe youtube.
  Focul, focul…e in sufletul meu…