Cand aduni mere cu pere si iti ies chiftele. De presa

  Adevarul scrie azi despre televiziunile locale din tara.

  Televiziunile locale, „surorile mici” ale prosperelor televiziuni cu acoperire nationala, sunt neatractive pentru clientii publicitari. Au cifre de afaceri mici, profituri pe masura si nu-si permit sa investeasca în programe.

  Autoarea articolului trage concluzia ca TV Bacau (care face parte din trustul de presa Desteptarea) ar fi cea mai profitabila televiziune locala din tara:

  Daca Pro TV SA a avut o cifra de afaceri de aproximativ 118,3 milioane de euro (calculata la cursul de 3,52 lei pentru un euro), fiind liderul pietei TV, societatea „Desteptarea”, care detine TV Bacau si care îl are pe Dumitru Sechelariu ca actionar principal, a avut o cifra de afaceri de aproape 2,9 milioane euro, cea mai mare dintre companiile care detin licente pentru televiziunile locale. Profitul net obtinut de societatea din Bacau a fost de aproape 80.000 de euro.

  Din pacate, autoarea articolului face o mare confuzie. A preluat de la Ministerul de Finante cifrele pentru societatea Desteptarea SA si le-a prezentat ca fiind ale BACAU TV.

  Conform Ministerului de Finante, societatea Desteptarea a avut anul trecut un profit de 281208 lei. Impartit la 3,52 lei pentru un euro, cat a socotit ziarista, da fix 79.888 de euro, adica, aproape 80.000. Corect? Gresit!

  Cifrele oferite de Adevarul.

  Cifrele oferite de Adevarul.

  De ce e gresit? Pentru ca Bacau TV nu are cum sa aiba profit. Televiziunea e sustinuta financiar de cotidianul Desteptarea, singurul care aduce profit din tot trustul. Plus de celelalte activitati economice ale societatii: difuzare de presa, etc.

  2 COMENTARII

  1. Dragul meu Rob, doar intamplarea a facut sa scriu doua articole aici despre Desteptarea. Primul a fost ocazionat de faptul ca primele rezultate BRAT pentru mediul on-line u fost facute publice. Al doilea, de articolul de zi din Adevarul, la care am considerat necesar sa fac o corectie. Nu am o obsesie cu Desteptarea. Insa nici nu pot sa neglijez faptul ca este in momentul de fata ziarul cu cel mai mare tiraj vandut din Bacau.