Acatist pentru Elodia

  4
  15

  Ieri, intr-o biserica dintr-un cartier marginas al Bacaului, o doamna a dat preotului o lista cu nume pentru pomelnic. Pana aici nimic surprinzator.

  Preotul se apuca sa citeasca lista ci Ioni, Marii si alte nume, pana intr-un moment in care se poticneste.

  Dupa poticneala, citeste mai departe: Elodia.

  Era pomelnicul pentru morti, dat de o femeie evlavioasa.

  Faza este in consonanta cu intamplarea de acum vreo doi ani, cand o profesoara i-a facut pomenire lui Jules Verne

  4 COMENTARII

  1. “Ieri, intr-o biserica dintr-un cartier marginas al Bacaului, o doamna a dat preotului o lista cu nume pentru acatiste. Pana aici nimic surprinzator.”

   Crezi tu! 🙂 Cum sa dea o lista de acatiste? Acatistul este o rugaciune structurata in Icoase si Condace, usor melodica si care tine cam 20-25 de minute fiecare. 🙂 Asa ca a dat un POMELNIC vrai sa zici.

   http://www.resurse-ortodoxe.ro/ascetica/rugaciuni/acatist-de-multumire-slava-lui-dumnezeu-pentru-toate/

   http://www.parohia-precupetii-vechi.ro/acatist.htm

   Si ca tot veni vorba de Biserica si cine scrie cel mai bun articol despre zapada, n-am vazut sa scrie cineva vreun articol despre Kossovo. Sau ma-nsel si nu stiu sau unora nu li se pare destul de importanta problema?

   http://sceptik.wordpress.com/2007/10/21/romania-si-problema-kosovo/

   PS! La incarcarea acestei pagini am avut probleme din cauza anunturilor Google. A trebuit sa dezactivez javaul si imaginile (folosesc faierfocs). M-am gandit ca ar fi bine sa stii…

  2. 🙂 Cand cineva este disparut pentru mai mult timp, il poti pune la morti. Nu-l poti pune la morti daca stii ca e viu, dar in acest caz se-accepta. Teoretic, pentru ca la Sfanta Liturghie nu poti pomeni decat ortodocsi, restul, catolici, musulmani, budisti ii treci la psaltire sau la Sfantul Maslu, nicidecum la Liturghie. Dar in ziua de azi….