Un bacauan, primul admis la Accademia di Belle Arti

  1
  15

  Bogdan Ursu, un tanar din Bacau, a fost admis primul pe lista la examenul pentru a frecventa Accademia di Belle Arti din Roma. Examenul s-a desfasurat separat pentru cetatenii straini si italieni, romanul concurand cu alti 50 de candidati din toata Europa. Clasificandu-se pe primul loc, Bogdan a obtinut si o bursa de studiu. Probele de examen au fost trei: desen anatomic, culoare si limba italiana, bacauanul totalizand 26 de puncte din 30.

  “Abia acum mi-am dat seama de calitatea scolii romanesti de pictura. Ce am invatat in tara a fost esential pentru rezultatul obtinut”, a declarat modest Bogdan, de cativa ani stabilit in Italia.
  Bogdan are 23 de ani si in 1998 a obtinut premiul I la concursul “Tinere talente” din Brasov. A participat la numeroase expozitii in Romania. Tablourile sale au fost vandute pana si in Statele Unite. In 2006 cateva din operele sale au fost expuse intr-o expozitie personala cu vanzare in centrul Romei, intitulata “Energia cromatica”.

  Accademia di Belle Arti din Roma a fost fondata la sfarsitul secolului XVI, devenind o istitutie de arta pontificala. In secolele XVII si XVIII a devenit un punct de referinta pentru scolile de arta din intreaga Europa. In prezent, Accademia se ocupa si de controlul si supravegherea restaurarii unor opere de arta de importanta istorica din capitala Italia, cum ar fi Pantheonul.

  Romanian Global News

  1 COMENTARIU