Apt/inapt. Concurs la ISU

  2
  14

  Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Bacau a organizat concurs. Pentru o multime de posturi, de la soferi pe masinile de pompieri pana la ofiteri pentru protectia documentelor clasificate.

  A candidat cine a vrut si a iesit cine trebuia. Parerea mea.

  Pai, de ce? Pai iaca numai la ofiteri au fost cinci candidati respinsi la testarea psihologica si care au fost “retestati” si au trecut. Unul a reusit chiar sa ocupe, prin concurs, evident, un post de locotenent-colonel.

  Bine – bine, va veti intreba, care e relevanta.

  Este. Pentru ca testarea psihologica nu se poate repeta la o distanta mai mica de un an.

  Ca sa nu mai spun ca, de exemplu, la SRI, nu se mai poate repeta; ce rezultate ti-au iesit din prima, alea raman:

  Nu se admit contestatii la testul de aptitudini din cadrul examinarii psihologice, acesta fiind un instrument stiintific, consacrat si omologat în Serviciul Român de Informatii. Link

  Sa zicem, totusi, ca ISU nu e SRI. Totusi, regulile din ISU spun ca rezultatele testarii sunt valabile un an. O spune clar ISU Iasi aici:

  Nu exista reexaminare timp de 1 an … va puteti adresa totusi Centrului de Psihologie al M.I.R.A. Bucuresti.

  Daca va intereseaza lista cu candidatii reexaminati la ISU, se gaseste aici (PDF)

  2 COMENTARII

  1. Testarea la SRI se da exclusiv pe calculator. Numarul de candidati este relativ mic si pot fi testati pe calculator. Orice examen poate fi contestat! Unde? Este alta problema!
   In general se accepta greu retestarea dar daca impricinatul prezinta acte medicale care atesta ca i s-a facut rau pe parcursul testarii, cei de la IGSU trebuie sa analizeze daca o retestare este poate stabili daca a fost o situatie de conjunctura sau este chiar nivelul celui testat!
   Pt. MIRA, reexaminarea o face o comisie din alti (parca 3 psihologi) care recorecteaza testele si ii cheama pe cei care au fost la limita la Bucuresti unde sunt din nou testati cu alte teste decit cele de la rima testare.
   Poti sa incerci la SRI daca crezi ca e mai bine !!!