E.On a lansat 1 TV in bezna

20
21

Lansare mare 1 TV Bacau. Hotel Decebal, lume “subtire”, emotii, curiozitate.

Primul jurnal de stiri trebuia sa fie urmarit de asistenta pe un ecran pe care se proiecta postul TV.

Incepe numaratoarea inversa: 10, 9 si asa mai departe, se ajunge la zero, se baga un promo si cand sa inceapa jurnalul de stiri… Se intrerupe transmisia.

Pana de curent la emitator.

Dupa ceva timp, jumatate de ora cel putin, s-a rezolvat.

Primul buletin de stiri a fost interesant, macar sub aspectul ca e mai “viu” decat stirile de la celelalte posturi locale.

Cateva critici, totusi:

– Un accident de circulatie este bun sa deschida jurnalul daca are cel putin doi morti. La o adica, se accepta si unul singur. Ca s-au imprastiat niste carnati pe strada dupa ce s-au busit doua autoturisme, este mai mult comic decat tragic;

– Lead-ul, adica sapoul sau capul video, trebuie sa cuprinda informatia esentiala pe scurt. David Randall explica foarte bine in “Jurnalistul universal”.

– La stirea cu amenzile pentru oamenii care-si lasa animalele (periculoase, am inteles) nesupravegheate ma asteptam la un insert cu acei cai care sperie blocatarii din cartierul Nord si despre care a scris Desteptarea acum cateva zile. Cand colo, am vazut o pisicuta periculos de simpatica si dragalasa de-ti venea sa o iei in brate si s-o mangai… Caii, mai incolo.

In fine, sa le uram succes.

Cateva poze:

“Leoaicele” de la intrare

“Leoaicele” de la intrare
O parte din echipa

O parte din echipa
Foto ghicitoare

Foto-ghicitoare
Razvan Sendrea (Informatia) vrea neaparat sa apara pe blog. Impreuna cu Cristina Cucu

Razvan Sendrea (Informatia) vrea neaparat sa apara pe blog. Impreuna cu Cristina Cucu

lansare-1tv-bacau-5.jpg

Fetele de la TV. O parte din ele. Celelalte… alta data

Fetele de la TV. O parte din ele. Celelalte… alta data

20 COMENTARII

 1. Razvan…esti un pic carcotas cu calitatea stirilor, desi ai dreptate. Buna faza cu pisica. Periculoase rau, animalele astea…LOL…
  Sunt la inceput si o sa invete pe parcurs… nici nu ma astept la mare lucru de la ei cel putin un timp. Bine ca au inceput si-s “in aer”… (in sensul tehnic al expresiei, nu la figurat…deocamdata). Oricum la nivel local nu avem la momentul asta stiri de televiziune adevarate, facute ca la carte…ci doar un fel de informari cu imagini. De obicei oameni pe strada. Sau sedii de institutii. Si sincroane/voxuri de 2 minute jumate… Oare ar fi util un training specializat pe TV pentru cei care lucreaza in televiziuni, acum, ca sunt mai multe ? Ar fi fain ca jurnalele de stiri ale celor doua tv locale (ca Euro TV…sa ma scuzati…da’ nu stiu de ea nimic…) sa fie la aceeasi ora… si sa fie concurenta adevarata. Si sa castige cei mai buni ! Aici sunt tentat sa spun “TV Bacau”, ca-s colegii mei de trust… dar incerc sa fiu fair-play… asa ca … om vedea. Frumoasa lansare, din cate am vazut in poze. Bafta E On TV 🙂 …pardon… 1 TV 🙂

 2. Da, Tina, scuze si multumesc pentru informatii. Am sa butonez si caut Euro TV mai atent…si-l pun chiar langa 1 TV. Si cand o sa am timp ma uit si la stiri. Desi in ultimul timp stirile locale tv au cam disparut din preferintele mele…abia am timp de alea nationale…
  Deci sunt trei tv locale pana la urma… tot e bine, cat se poate.

 3. ma uit de-o jumatate de ora la 1 tv, la o emisiune (nu stiu ce emisiune, probabil ceva cu o noua atitudine) in care pare sa fie vorba de un pod, de o rezervatie de lebede si de asociatia nonguvernamentala pe care un consilier invitat, al carui nume nu apare nicicum afisat macar pentru doua trei secunde – dar care se presupune a fi ilie barzu- vrea s-o infiinteze la bacau. si mai vad un nene langa presupusul ilie barzu care cred ca e de la sine inteles, e jurnalistul catatlin bejan… si mai vad niste treceri de la un cadru la altul care lasa mult de dorit!

  concluzia? nu vreau sa descurajez pe nimeni dar inceputul nu este tocmai promitator! si chiar sper din tot sufletul ca remarcile de mai sus sa fie privite in mod constructiv…

 4. “eu pe-aici”(ooof…ce nick..)…. n-ai vazut “Interzis barbatilor” … LOL… si caloriferul si hidrantul (asa scria: “HIDRANT”) din studioul in care se dansa … si sunetul lipsa …si…altele… nu le mentionez ca sa nu fiu considerat carcotas. Mai ales ca nu sunt intr-o pozitie de neutralitate. Cel putin teoretic.
  Repet ce am mai scris…sunt la inceput si o televiziune e treaba grea.. si au timp sa repare micile probleme. Si e si lipsa de experienta in domeniu. Si sigur ca remarcile noastre nu sunt rautacioase, cum spuneai si tu in ultimul mesaj. Ca doar nu platim abonament ca pt TVR. Deci.. e free.

 5. Ce tot le luati atat apararea, ca sunt la inceput, ca ar fi o treaba grea, …, o mare parte din cei de la 1 tv(care apropo are sigla imprumutata de la Pinalty) sunt cei care au mai lucrat in presa, si in primul rand ma refer la tehnic, sunt toti de la alfa tv, pardon tv bacau. Asa ca nu le mai plingeti atat de mila pt. ca nu e vorba decat de neprofesionalism. Aceeasi situatie e si la celelalte televiziuni locale. Ce Tina vrei sa spui ca Euro Tv e televiziune, sau tu Codrine vrei sa spui ca Tv Bacau mai e televiziune. Sa ne fie cu regret fratilor da de cand a plecat Ciulina de la Euro Tv si de cand a pierdut Seche alegerile si si-a bagat nasu madam in conducerea Tv Bacau, cu papadii si alte chestii, din pacate nu mai avem tv locale.