Am ajuns sa dam sfaturi de toleranta

2
21

Dupa mai bine de zece ani de la niste evenimente care au cam socat Europa de ni se dusese buhul si veneau toti sa ne dea sfaturi si indicatii cum sa fim toleranti si cum sa ne integram populatia minoritara, iata ca lumea se rasturna ca un ceaun de mamaliga – cu fundul in sus, dica – si am ajuns sa dam noi sfaturi italienilor.

Am ajuns sa le transmitem sa fie toleranti cu romii si romanii, sa nu generalizeze, sa intoarca si obrazul celalalt cand le da un tigan in cap sa le fure banii, eventual sa le spuna si PIN-ul de la card.

Ca nu-i frumos sa faci ura de rasa, ca se incalca drepturile omului si prevederile legislatiei comunitare, ca mai bine sa infiinteze niste comitete si comitii care sa analizeze faptele inainte sa judece.

Ca trebuie sa fie toleranti in tara lor, ca si tiganii sunt niste suflete napastuite care trebuie sa traiasca pe lumea asta, ca au si ei drepturile lor, ca au dreptul sa calatoreasca in UE, sa-si aseze corturile unde vor si sa faca baie in apa care o sa le vina locuitorilor la robinete.

Reactiile autoritatilor romane - desi tarzii - pe prima pagina a ziarelor italiene

Reactiile autoritatilor romane – desi tarzii – pe prima pagina a ziarelor italiene

italia-romania-2.jpg italia-romania-3.jpg italia-romania-4.jpg

italia-romania-5.jpg italia-romania-6.jpg italia-romania-7.jpg

2 COMENTARII

  1. Auzi, Razvane, sa-ti spun o faza nostima. Citeam acu ani buni in Atac la persoana un comentariu despre Emma Nicholson, care venise in Romania sa ne tina predici despre cum trebe noi sa-i intergram pe uratii astia. Le facusera blocuri cu faianta gresie, parchet, insa spre surprinderea lor astia au bagat calu-n casa iar parchetul l-au pus pe foc :). La care cei de la atac sictiriti de sfaturi d-astea de doi lei, intreaba retoric: “Vestul nu vrea sa-ncerce”? Iaca le-o venit si lor randu’ acuma. Numa’ ca din cate se pare ei nu stau la discutii prin comisii mixte, ei pun bomba si sparg capu’ :).

    Faza nasoala e ca imbecilii astia de guvernanti n-au facut nimic in tot atatia ani pentru a preintampina acest soi de evenimente. Acuma se intampla la ei, ar dupa ce-au sa expulzeze toate gunoaiele de-afara, o sa se-ntample la noi. Stim cu totii ca astia se inmultesc exponential.

    Pe de alta parte, fara a generaliza aceste comportamente la intreaga ginta, nu vad pe nimeni care sa angajeze tigani – presupunand ca acel tigan e cinstit si la locul lui. De multe ori cand vedem un cersetor ii spunem du-te la munca. Dar UNDE? Cine-l angajeaza? Cine-l ajuta? Cui ii pasa de el?

    Si celor care acum se tavalesc pe jos de rusine le-as spune eu vreo doua vorbe dar ma abtin ca n-ai cu cine sa te intelegi… Ne cam meritam soarta, eu asa zic.