Banalitatea unei tragedii

  2
  27

  Sase copii, dintre care trei minori. Singura sursa de venit: pensia unei bunici. Locul: etajul patru al unui apartament inchiriat din Bacau.

  Cristian, elev in clasa a IV-a, se imbolnaveste din cauza frigului si a igrasiei. Pentru a face rost de bani, parintii pleaca la munca in Suedia, in constructii.

  Dupa un timp, il iau pe Cristian cu ei, la tratament.

  Casa lor era o rulota dintr-un kamping situat in zona localitatii Ostergotland. Pe 25 octombrie, mama copilului pleaca la cumparaturi cu o masina condusa de un roman. La cate sute de metri, masina intra in coliziune cu un camion.

  Femeia si soferul masinii mor pe loc. Cristian, care se afla si el in masina, este grav ranit si este declarat in moarte clinica.

  Cristian si mama sa

  Cristian si mama sa

  La auzul vestii, tatal copilului sufera un soc psihic. Acum se afla sub ingrijire psihiatrica.

  Copilul are noroc. Trece printr-o coma de gradul patru si isi revine. Nu stie ce a patit, Medicii i-au spus ca fracturile si loviturile de la cap i se trag de la o cazatura pe scari.

  Copiii ramasi in Bacau nu au bani sa aduca in tara corpul mamei. Chiria este platita pana pe 1 decembrie. Pentru a face rost de bani, una dintre surorile lui Cristian a plecat la munca in Italia.

  A trimis pana acum 3000 din cei 8000 de euro necesari repatrierii corpului mamei lor.

  Cadrele didactice de la Scoala Octavian Voicu din Bacau au pornit o campanie de strangere de fonduri.

  Banii pot fi oferiti familiei prin intermediul cadrelor didactice Valentina Budau – 0234/574.655 sau Coca Dumitrascu – 0234 – 552.061.

  accidentul-1.jpg

  accidentul-2.jpg

  accident-31.jpg

  2 COMENTARII