Eurodeputatii romani demisioneaza din ITS; grupul parlamentar se desfiinteaza

  Azi au demisionat din grupul Identitate, Traditie, Suveranitate europarlamentarii Danielei Buruiana Aprodu si Cristian Stanescu. Ieri a mai demisonat inca un europarlamentar iar luni, alti doi. Mircea Cosea demisonase pe 6 noiembrie.

  Ca urmare, numarul membrilor ITS a scazut acum sub minim necesar de 20. Parlamentul European a luat nota de faptul ca grupul ITS nu mai indeplineste conditiile din Regulile de Procedura, pentru formarea si functionarea unui grup. In consecinta, grupul inceteaza sa mai functioneze din acest moment.

  Contextul este aici.

  Comunicatul oficial:

  Desfiintarea grupului politic Identitate, Traditie si Suveranitate, dupa demisia deputatilor romani

  Vice-Presedintele Parlamentului European, Edward McMillan Scott, a anuntat, miercuri, desfiintarea grupului politic Identitate, Traditie si Suveranitate (ITS) din cadrul Parlamentului European, dupa demisia deputatilor romani si sc?derea numarului minim necesar de membri ai unui grup politic (20).

  Anuntul a fost dat la incheierea sesiunii de vot de miercuri, la Strasbourg.

  “Am primit astazi scrisorile Doamnei Daniela Buruianä-Aprodu si Domnului Cristian St?nescu, in care cei doi isi anunta decizia de a se retrage din grupul ITS”, a declarat McMillan-Scott. “Parlamentul ia nota de aceasta decizie incepand cu miercuri, 14 noiembrie 2007”.

  “Avand in vedere toate anunturile de saptamana aceasta privind retragerea deputatilor romani din grupul ITS, numarul membrilor ITS a scazut sub pragul minim necesar de 20, pentru formarea unui grup politic, conform Regulii 29, paragraful 2 din Regulile de Procedur? ale Parlamentului European”.

  “Parlamentul ia nota astfel de faptul ca Grupul ITS nu mai indeplineste conditiile pentru formarea si functionarea unui grup, stabilite in Regulile de Procedura. In consecinta, grupul inceteaza sa mai existe incepand din momentul acestui anunt”.