Oaia nu-i ca mielul si nici lemnu’ ca otelul… Na, am inventat o zicere, dar sa stiti ca o pastrama de oaie la tava este ceva absolut minunat, chiar daca e post si pacatuiesc. Dar ce pacat dulce…
Pastrama de oaie bine condimentata, lasata in bait, am scufundat-o intr-un amestec de ulei de masline si vin rosu. Mai mult vin, ca uleiul e scump 🙂 Putin praf de piper alb, condimentele necesare pentru oaie si, ce e mai important, chimen (sau chimion) din belsug.
Se pune la tava, se acopera tava cu o folie de aluminiu pentru ca oaia sa fiarba in aceasta zeama si se da la cuptor la foc mic.
Dupa un timp, se roteste carnea in tava si apoi se scoate folia, pentru ca lichidul sa se evapore si carnea sa se si rumeneasca.
In total, cam o ora.
La final mi-am permis sa improvizez. Am curatat o ridiche alba de aia imensa (cca 30 cm) si am taiat-o bastonase si am creat o fundatie trainica in farfurie, peste care am pus felii de portocala si, deasupra, bucatile de pastrama.
Am avut pofta!
PS: Pozele:




Sa-ti fie rusine! Sint la munca si mi-ai facut o poftaaa! Huooooooo. Nu puteai sa tii numai pentru tine? Si unde ti-e sortul?
La ce restaurant gasesc mancarea asta?
Daca o sa castig la loto o sa-mi deschid un restaurant si acolo o sa gasesti…
ce misto mi-ai dat o idee: nu stiam ce sa fac cu pastrama pe care am adus-o din romania… cred ca o s-o pun mai intai la marinat pentru ca am luat-o congelata de la taranca din munti dar pana am ajuns in italia au trecut trei zile (dintre care doua a stat in frigider) iar acum mi-e sa nu se fi sctricat…n-are miros rau dar nu sunt sigura ca era svintata bine!
merci oricum are un aspect asa de delicios ca mi s-a facut un lac de acumulare in gura. bravo! pa
ce delicioasa!mi-ati facut pofta ,fratilor .stie cineva daca pe avion ne lasa sa aducem bunatati din tara?Doamne si ce aspect are….mmhhh.sa aveti pofta norocosilor,ca eu mor sa maninc pastrama,mici,mamaliga,saramura de peste,ciorba de potroace ,ciorba de miel cu mult leustean…mmmmhhhhhh.va trimit o calda imbracisare de aici din spania