Unde dai si ce iese

0
32

Petrom a investit la Moinesti intr-un parc din cadrul programului “Parcurile Viitorului”. Proiectul a fost realizat de doua studente care au castigat un concurs.

Din cate am inteles, ideea era sa se realizeze un parc “DADA”, avand in vedere ca Tristan Tzara, intemeietorul dadaismului, s-a nascut in Moinesti.

(Ma rog, Tzara a plecat la sase ani din localitate si nu s-a mai intors, insa toata lumea elogiaza Moinestiul pentru ca a dat nastere acestei personalitati.).

O idee interesanta, finalizata cel putin ciudat. Macar pentru faptul ca trei sferturi din suprafata vechiului parc (care n-a fost suficient de tematic pentru a fi pastrat) este acoperita de asfalt.

Adica au acoperit iarba cu asfalt.

Mai este un monument al foarfectului – o aluzie prea subtila la faptul ca Tzara scria cuvinte pe o foaie de hartie dupa care decupa cuvintele, le punea in palarie si le scotea pentru a forma cu ele versuri), mai sunt doua magaoaie de metal care nu stiu ce reprezinta – una are o roata pe care o tot rotesc copiii ca sa iasa un suvoi firva de apa in partea superioara – o fi o balena stilizata – o masa de sah pentru figurine-oameni, si mult-mult talas colorat in loc de iarba.

monumentul-foarfecului.jpg

asfapt-tango.jpg