Am avut dreptate

In zilele in care sondajele dadeau peste 50 la suta prezenta la vot si procente halucinante pentru partide, eu am zis ca nu va veni 30 la suta din populatia cu drept de vot.

Dupa cum se vede, am avut dreptate.

Macar de data asta.

Exista unele voci care incearca sa explice esecul referendumului pentru votul uninominal prin boicotul autoritatilor sau prin “lenea” excesiva a electoratului.

Asta e fix un bull-shit, menit sa acopere lipsa de viziune a celor care au convocat referendumul.

Un sfert din electori prezenta la urne e mult prea putin, orice argument ai aduce.

Eu cred ca e mai mult o palma data de votanti.

Pentru ca intrebarea pusa pe buletinul de vot este prea cretina ca sa fie inghitita de lume.

In loc sa fie intrebati cu care varianta de vot uninominal sunt de acord, romanii au fost intrebati doar daca sunt sau nu de acord cu varianta lui Basescu. care varianta a fost, de fapt, a PSD si care a fost criticata la vremea respectiva de chiar Basescu.

Politica e o curva.

5 COMENTARII

  1. La un referendum, se poate opta doar intre da si ba. Nu se poate sa alegi intre doua variante. Si e mai bine, ca oricum lumea nu pricepe ce si cum e cu variantele de vot uni sau “bi” nominal.
    Eu cred ca lumea n-a venit la vot pentru ca n-a vazut nicio miza, nicio cafteala. La fel ar fi fost si la un referendum cu intrebarea “sinteti de acord sa fie bine?”.

  2. Aici ii dau dreptate lui Gheorghe. Romanii, din pacate, gusta excesiv balciul politic. Cazul Vadim e emblematic: o campanie linistita i-a adus ciuciu voturi. Tacerea democratilor a taiat pronosticul sondajelor, pe cand freamatul liberal-democrat a fost de bun augur pentru viitorul lui Stolojan.

    Eu zic sa nu exageram cu ideea unui boicot public. Ca nu se aplica. De ce in Bulgaria scorul la europarlamentare a fost mai mic? De ce in statele occidentale procentajul uzual este de 30%? Miza e inexistenta: europarlamentarii nu sunt decat niste maimutoi trimisi in vacanta, pe banii tatucii…