Pana intr-a zecea poti face ce vrei

Stupid. Un elev isi poate permite orice in Romania daca nu a trecut inca in clasa a XI-a.

Am vazut reactia profesorilor si la faza cu bataia din liceul bacauan Anghel Saligny, unde un pustan indura loviturile a trei idioate in sala de clasa: fetele sunt in clasa a zecea, nu pot fi exmatriculate ca in Romanica invatamantul obligatoriu e de fix zece clase. Aveau nota scazuta la purtare la 4, acum le va fi scazuta la 1.

Asa, si? Probabil vor repeta clasa. Adica ii vor teroriza pe altii.

Aceeasi scuza, si in cazul recent de la Zimnicea, unde un alt elev a fost fortat sa sarute un coleg. Cei doi baieti au fost batuti mar ca sa fie convinsi sa se sarute.

Daca vinovatii sunt mai mari de clasa a X- a, risca exmatricularea fara drept de reinscriere.

Dar daca nu sunt mai mari de clasa a X-a?

Raman in scoala si vor teroriza alti copii.

De ce ne trebuie zece clase obligatorii? Tara nu are nevoie numai de intelectuali. De elevi eminenti scosi cu forcepsul. De genii, de manelisti cu diploma…

Romania duce lipsa de constructori, de exemplu. De zidari, de dulgheri. Ca sa pui o caramida una peste alta n-ai nevoie sa stii sa extragi radicali si sa calculezi limite la integrale.

Mai este nevoie de maturatori, de municitori in agricultura. Chiar si de soldati e nevoie. Ca onor Guvernu’ se mai trezeste cu vreo idee si declara rezbel Groenlandei sau Tarii de Foc.

Ziceam, deci, ca nu e nevoie de zece clase obligatorii. Patru calse, cu doua mai mult ca trenul, sunt absolut suficiente. Sa stie sa se iscaleasca pe statul de plata si sa silabiseasca macar scrisul la telenovela de pe AcasaTV. Sau sa trimita o dedicatie printr-un SMS agramat la Taraf TV.

Iar excesul de andrenalina si-l pot consuma pe santierele patriei. Sa vina seara acasa rupti de oboseala si sa nu aiba chef nici sa se mai imperecheze.

Uite-asa s-ar aplica si la noi selectia naturala.

2 COMENTARII

  1. Povestea e ceva mai complicata. Fuioaga a zis ca le-a recunoscut pe cele trei eleve, dar din alte surse am aflat ca nu toate sunt eleve ale liceului. Doar una dintre ele invata la Anghel Saligny. Celelalte doua sunt prietenele ei. Fetele sunt “iubitele” unor interlopi bacauani. Lucru cunoscut de catre victima, dealtfel acesta este si motivul pentru care nu riposteaza. Eu unul m-am cam saturat de terorism din asta. Chiar nu face nimeni nimic? Nu mai poti merge nicaieri in Bacau fara sa te trezesti ca nu stiu ce analfabeta cu doua clase mai mult ca marfarul se uita urat la tine. Si nu poti face nimic. Pentru ca fundul ei face mai multe decat intelectul tau… Dobitocii astia de la Politie dorm? N-ar fi rau sa se apuce de treaba sa mai bage frica in interlopi. Ca m-am cam saturat sa ii vad cum se plang prin ziare ca stau la puscarie in conditii suspecte, “lânga evazionisti”. Asta dupa ce omoara un om… A fost degeaba revolutie in ’89. Halal libertate 🙁