Desteptarea – 18 ani

Cu un avans de cateva zile, Desteptarea a sarbatorit majoratul – a implinit 18 ani de la prima editie.

Care a fost fix pe 22 decembrie, noaptea.

Imi amintesc ca eram acasa, la tara, pe 23 decembrie 1989, si auzisem ca la Bacau a aparut un ziar. Nu prea aveam idee cum se chema, dar m-am dus la Posta sa-l caut. Aveam o hartie de 10 lei in mana si eram gata sa o dau pentru acel ziar.

Ghinion, venisera doar cateva bucati si alea se dadusera deja.

Ieri, Desteptarea a organizat o noua editie a Premiilor pe care le acorda anual.

Din pacate nu am putuit ajunge la timp la festivitatea care a avut loc la Casa de Cultura, insa am fost la petrecerea organizata pentru ziaristi la Pista de Karting.

dsa-bomboane-2.jpgAm facut niste poze, o sa pun cateva si aici. Cine nu se regaseste sa stie ca nu i-am pus poza ori pentru ca nu a iesit destul de clara ori pentru ca a iesit un instantaneu… hm… care nu-l avantaja. Si decat sa mai apara cine stie ce comentarii pe tema asta, mai bine lipsa.

Apropo, mi-au placut bomboanele pe care era inscriptionata sigla ziarului. In special cele cu ciocolata neagra. Sper ca nu au fost tiparite la rotativa 🙂

nelu-basca.jpg alexandra.jpg

anca-seres.jpg marius-curucli.jpg

dsa1.jpg dsa2.jpg

dsa3.jpg dsa4.jpg

dsa5.jpg dsa6.jpg

dsa7.jpg dsa8.jpg

dsa9.jpg florin-popescu.jpg

nelu-basca-2.jpg marius-2.jpg

15 COMENTARII

 1. Fost si eu…interesant. Nu stiau ca dau premii, pana anul asta. Jumatate din ele au fost pe interes 😀 dar e de inteles, na…n-or da premii Ziarului de Bc sau Monitorului, pacatele mele… Mai pui o pila la Politie, una la Prefectura, alta la mogulul cutare and so on and so forth. Cam moale prezentatorul, respectele mele pentru munca matale, da nu prea ti-ai invatat lectia. Noroc de caracterul meseriei…In rest o initiativa laudabila, nimic de zis, cu emotiile de rigoare (mi-as dori ca scuza asta sa dispara forever din orice context, mai ales din cel media).
  Sa inteleg ca prietenul meu, Codrin, e de la Desteptarea 😀 care esti, mai, de pe pliant? Ahaaaaaaa…Bine… La multi ani si toate cele bune!

 2. “prietenul” ? Asta n-o stiam, dar nu poate decat sa ma bucure “titulatura”. E de bine, asa ca apreciez.
  Pe ce pliant ? aaa..cred ca la revistuta te refereai. Da…sunt si eu pe-acolo pe undeva, nu lipseste nimeni 🙂
  Prezentatorul a fost Doru Octavian Dumitru… si mi s-a parut ok.
  Razvan ti-au iesit cam intunecate pozele, asta ca sa fiu si eu critic…
  In afara de cele cu bomboane, facute la Casa de Cultura… am observat ca le faceai de la foarte mica distanta… si de multe ori. Si eu de multe ori. Doar bomboane, fara pretextul pozelor. Bune. Deci te inteleg. Am mai vazut unul-doi, din categoria noastra sau chiar “plus” pe langa bomboanele alea…nu dau nume… dar daca citesc blogul tau se stiu ei… de ma speriasem ca nu apuc sa-mi fac norma de 150…cate imi propusesem… mda…bune. Si glumeam cu 150… m-am oprit inainte de 100.

 3. Ei…..intelegi tu ce-am vrut sa spun, doar esti priceput. Stiu, stiu ca a fost Doru Octavian Dumitru…spuneam doar ca se putea mai bine. A facut niste gafe…de exemplu “Premiile Trustul lalala sunt menite a fi acordate unor mari personalitati din trust”. Asta a fost un ouch de exemplu 😀 din punctul meu de vedere, ca persoana neutra, a sunat like “ne dam ori nu ne dam”, desi nu era cazul, ‘tzelegi?

 4. ‘ntzeleg, sigur ca inteleg ce ai vrut sa spui… da, chiar am remarcat si eu amanuntul asta, dar si-a revenit din confuzie (daca o fi fost confuzie…sau doar o exprimare neinspirata…) cand a inceput decernarea premiilor. Si in general eu zic ca a iesit bine. Hihi…sigur ca era “amuzant” sa fie premiati de Desteptarea oameni de la Desteptarea… dar gala este deja o traditie si se presupunea oarecum ca se stie care este ideea evenimentului. Ma bucur ca am vazut si colegi de la alte institutii de presa si fosti colegi de la DSA.

 5. Well, daca luam in considerare finalitatea, atunci tot pe interes, daca luam in considerare destinatarul direct, atunci jumatate sunt pe buna dreptate. Spre exemplu, mi-a placut cui a revenit ultima “distinctie”, in afara de faptul ca a fost si cea mai aplaudata aparitie. Ce sa-i faci, un elev de-a 11-a e mult mai priceput la cuvinte si sentimente decat unii distinsi. Cand spuneam finalitate ma refeream la faptul ca tot Desteptarea beneficiaza de plus la imagine daca acorda un premiu unui elev cu rezultate extraordinare la olimpiade, insa aceasta ipoteza trebuie exclusa sau cel putin ignorata…la urma urmei, daca nu o excludem/ignoram, n-ar mai trebui sa ne mai prezentam la nici un bal de caritate par exemple.