Cazul Orban: A fost sau n-a fost?

5
22

In loc ca intreaga natiune sa se opreasca o secunda si sa analizeze ce s-a intamplat cu tara asta in primul ei an in UE, o cautam de zor pe Elodia si, mai nou, ne intrebam ca berbecii daca Orban a avut sau nu accident, daca a lovit o fata sau nu si daca da, a ajuns sau nu la o intelegere cu familia ei.

Lupta este evidenta iar miza este decredibilizarea prin orice mijloace a Guvernului. Tabara prezidentiala foloseste toate mijloacele pentru a subrezi zilnic sustinerea Executivului.

Maniera nici macar nu este noua. A mai fost folosita si in trecut pe principiul “sapa, sapa, pana dai de apa”.

Acum, cu Guvernul nu am nimic. Dar sa ne amintimm ca atunci cand Bacaul a avut niste reprezentanti pe acolo, tara intreaga a sarit ca muscata de sarpe: Mafia de la Bacau a ajuns in Guvern.

Acum e mafia de la Iasi, de la Cluj, dar nu mai urla nimeni, decat in cazuri izolate.

Revenind la executia mediatica a lui Orban, am observat reactia presei “prezidentiale”.

Nu sunt dovezi directe, dar apar filme care sugereaza ca s-ar fi intamplat ceva. Nu recunoaste nimeni nimic, dar, vai, Orban l-a facut “nesimtit” pe Turcescu. Sariti, oameni buni, patria e in pericol, Turcescu a fost jignit.

In tot acest timp, jurnalistii-justitiari cer capul ministrului pentru ca ei sunt convinsi ca s-a intamplat ceva.

Daca Orban a gresit, nu are decat sa plateasca. Dar nu judecat de presa. Presa are doar rol de informare, nu de a judecat pe unii sau altii. Mai noi, teoriile sustin ca nici macar rolul de formare nu mai apartine presei, ci familiei, scolii si bisericii.

5 COMENTARII

  1. Se manipuleaza infiorator, recunosc… Insa campul prostiei liberale este atat de roditor incat orice samanta a vrajbei aruncata acolo are sanse sa faca radacini. Si nu il dau exemplu decat pe ministrul Administratiei si Internelor, care “nu aflase” de accidentul lui Orban decat din presa… ii mai vine si lui Orban, probabil ametit, sa il sune pe Turcescu, ca doar nu va specula dragul de Robert intamplarea…

    Cat as fi de pornit impotriva unor indivizi de teapa lui Turcescu, nu pot sa ocolesc evidenta: avem un guvern deosebit de slab si ineficient. Daca se prefera in continuare acuzarea baietilor pro-Basescu de manipulare, si nu se umbla un pic la butoanele remanierii, astfel de cazuri se vor mai repeta. La infinit.

    PS. De ce naiba Tariceanu nu isi apara ministrul? Ca doar Base e vinovat, nu? Si-a uitat asa de repede barbatia acasa?

  2. Razvan, blogul tau devine tabloid. Si n-am mai citit libertatea de vreun an si ceva…iar click, atak sau altele de-astea niciodata, cred. Sau nu-mi amintesc de ceva din ele.
    Vin sarbatorile… pune si tu 5-10 randuri scrise din suflet…sa am la ce comenta… cu miros de cozonac…sau de brad … cu lumina de la lumanari…cu zapada… cu aer rece si curat de iarna… cu ce ne lipseste. Cu gandurile bune care mai reusesc sa-si faca loc cateva minute pe zi, daca isi mai fac, printre toate nebuniile care nu ne mai dau pace… Scrie ceva cu miros de brad si de portocale, care sa-mi aduca aminte de mos craciun si de cadourile din copilarie…. de globuri si de luminitze… de iubiri… de prietenii… de oameni… poate si de ce ne lipseste. Daca ne lipseste. Sau de ce avem. Daca avem.

    http://www.evz.ro/article.php?artid=335134