Sub asediu

Daca aveti treaba in oras, eu zic ca ar fi mai bine sa va lasati pagubasi pe motiv de economisit neuronii. Pe langa ceata deasa de pe strazi, pietonii tembeli care fac gesturi de kamikaze, mai e si o circulatie infernala si multi tembeli care, intrati in febra cumparaturilor de Craciun, au uitat sa-si mai puna benzina in rezervoare. Daca o sa aveti rabdare sa vedeti filmul de mai jos, o sa vedeti doi care au patit treaba asta pe o distanta de 500 de metri, pe Blvd Unirii, din Bacau.

Primii s-au prins imediat si au urnit masina sa nu incurce circulatia. Ceilalti, mai greoi, au lasat masina cu avariile aprinse si se uitau pe sus.

Cat despre pietoni, Gheorghe spunea pe aici ca sunt ca o diaree, nu-i poti opri sa treaca strada pe unde apuca. Si daca se intampla sa fie la un pas sa nimereasca sub rotile masinii, urla la tine ca tot tu esti vinovat.

Dorinta mea cea mai fierbinte este, in momentul de fata, sa-mi iau o Volga de aia model 1950, masiva ca un tanc, sa-i pun bare de otel in fata si sa ias pe strasse la plimbare. Si cum vad ca incearca unul sa se bage in fata mea cu masina sau sa-mi taie calea sa apas pe acceleratie, nu pe frana.

Asa se face educatie rutiera. Parerea mea.

6 COMENTARII

  1. Parerea ta e gresita, of course! Nu raspunzi la tembelism cu tembelism. Nu calci pietonii ca sa se invete minte. Poate v-ar trebui o tura prin tarile civilizate, ca sa va calmati si sa vedeti ca viata e in alta parte decat sa ti-o consumi urland la pietoni. Iti crapa masina daca opresti de 50 de ori in trafic si ii lasi sa treci?

    Iar educatia rutiera a pietonului roman trebuie sa faca parte din aia 7 ani de acasa. Pe care multi nu-i au!

  2. Stash si daca 80% din populatie nu au cei 7 ani de acasa in materie de circulatie (auto sau pietonala) , ce faci ? Stai pierzi timpul zi de zi ca mde trebuie sa opresti mereu in trafic, iar tu din cauza acestora sa fii mereu in intarziere, mereu sa pierzi din timpul tau pretios cam 1 ora pe zi in plus ? Sa fim seriosi, viata e scurta.