Cand am aflat despre Mos Craciun…

  Kristofer ma provoaca la o noaua leapsa in legatura cu Mos Craciun. El tine neaparat sa afle cand am aflat ca Mosul este doar un produs al imaginatiei.

  Ei, bine, nu mai tin minte cati ani aveam, cred ca eram prin clasa a II-a sau a III-a, dar am fost foarte dezamagit. Mai ales ca ai mei ma intrebau in fiecare ajun cam ce as dori sa-mi aduca Mos Gerila (asa se numea pe atunci) si a fost destul de greu sa trec peste acest soc.

  Dupa aia m-am impacat cu gandul si, inainte cu cateva zile de Craciun, ma apucam de scotocit prin casa sa vad ce o sa-mi aduca.

  Asa am aflt din timp despre minilaboratorul de oprica (o chestie made in RDG, cu piese din care faceai binoclu, luneta, microscop, etc), de setul “micul electronist”, cu piese din care faceai sonerii, motorase, si alte minuni, sau de nelipsitii ciorapi pe care-i primeam in fiecare an si de care m-as fi lipsit bucuros in schimbul unor pistoale sau pusti cu baterie, cum primeau ceilalti copii.

  Asta e…

  2 COMENTARII

  1. hehe… eu sa tot fi fost prin clasa a 7-a cand deja incepusera sa-mi incolteasca in inima primele semne ale iubirii, :)) cand deja faceam distinctie intre a-ti placea cu adevarat sau nu un anumit gen de muzica (respectiv trecusem de la faza michael jackson la faza phoenix, queen sau guns’n’ roses) si totusi ma incapatzanam sa ma cert cu colegii mei ca mosh craciun exista. dincolo de faptul ca stiam deja prea bine cine pune daruruile sub brad. nu am simtit niciodata acea dezamagire pe care o resimt copiii cand, brusc descopera ca mosh craciun e doar “un produs al imaginatiei”. si asta pentru ca nu e doar atat.

   ai mei au avut mereu darul sa ma faca sa cred asta, au avut un stil cu totul aparte, invidiat pe atunci de cei din jurul meu, invidiat inca si astazi de mine, care nu stiu daca am sa reusesc sa fac acelasi lucru pentru copiii mei, cand or fi sa fie…

   eu cred in mosh craciun!!! si e bine ca e asa!

   Craciun fericit tuturor! 😉

  2. …a venit odata mosul cu o masinutza cu pedale…si m-a pus sa-i spun o poezie… aveam 5 ani,oare ? Si avea si portocale… pe vremea aia era ceva !!!
   Si incet-incet am aflat ca nu era chiar Mos Craciun… dar… nu cred ca a fost un soc… si spiritul sarbatorilor a ramas…
   Razvan…Optik Kabinett… sau cum se chema…parca am avut si eu… puteai face si microscop… da’ tot degeaba… nu mi-a placut chimia in scoala !!! :)))
   Mda. Fain Mosul, cat a fost.