De ce Kalashnikov?

Uite pentru niste taximetristi de genul celui din clipul de mai jos care se baga in fata masinii fara sa se gandeasca prea mult. Nici la el, nici la masina, nici la client. Sa mai spun ca are numar de Bucuresti? Nu, ca daca am zis ca e taximetrist, asta spune totul. Desi, acu’ doua zile am intalnit un kamikaze de Bucuresti care a avut mare noroc de doua ori pe circa 200 de metri.
Sinucigasul a intrat in depasire intr-o curba si a fost evitat in ultimul moment de o masina care venea, evident, din sens opus. Idiotul s-a apucat iar sa depaseasca autobuzul cu care se intrecea si, a luat-o pe contrasens, si a ajuns iar intr-o curba din care iesea o alta masina care a reusit sa-l evite.

6 COMENTARII

 1. mda… ieri seara… cand mergeam spre o intalnire in oras cu prietenii… s-au facut praf in fatza mea trei masini in zona Cimitirului Central (nu, apropierea de cimitir nu a fost utila, pentru ca erau destul de vioi soferii dupa accident) … din cauza unuia vitezoman si neatent…care a intrat in fundul altuia… iar un taximetrist cu un espero mergea si el mult prea repede ca sa mai poata frana…asa ca a intrat omul pe contrasens… in fatza mea… si s-a infipt fain si decis intr-un logan parcat langa trotuar. Daca in loc de 40 kmh aveam 50 kmh… eram cu masina varza la ora asta, ca nu aveam cum sa-l evit.
  Taximetristii sunt tot soferi… unii buni, altii imbecili… problema e ca risca viata unora care mai si platesc pt acest “serviciu”…
  Deci… Razvan… cu tot respectul pentru partenerii de trafic rutier… votez pentru kalasnikov pentru ca e o arma eficienta. Totusi pentru soferi cu masini mai micute, ca noi,.. ar fi recomandabil un UZI, pt ca ocupa mai putin loc. Of, e jale… multi dementi la volan.

 2. inainte nu mergeam prea mult cu taxiul, de la un timp sunt nevoit sa merg cel putin o data pe saptamana. a inceput sa-mi fie frica sa merg cu ei, de 2 ori era sa fiu implicat intr-un accident si am ramas 😐 . ah…dar cele mai funny mi se par discutiile cu ei ;)) fac ce fac si ajung la un dialog de genul – de ce fac voluntariat? si ei chiar nu pot intelege cum sa faci ceva fara sa iei bani :D.. o sa-mi scriu pe blog amintirile :).

  Merry christmas. day 3.

 3. Marius…. ti-as zice eu cate ceva despre cum conduc unii soferi… unii cu masini albe si prea lungi… si despre cum nu semnalizeaza uneori… dar te mai las, sa vad cum evoluezi 🙂 Ai grija cum parchezi, pe-acolo, pe la noi !!! Daca-mi vezi masina in parcare…si loc liber langa masina mea… nu parca… da-mi un telefon si cobor si o mut… ca sa ai doua locuri. Promit. :)))))))))
  De fapt… las-o si tu la loc mai ferit… pe la Gara. 🙂 …unde-s taxiurile.

 4. Acum o luna, in urma unui accident rutier, fratele meu a distrus partea din fata a masinii mele. Nu a fost vina lui ca la iesirea din Sighisoara spre Tg. Mures este o benzinarie si nici ca de acolo o masina a iesit fara sa se asigure. Soferul era o doctorita care a fost medicul de familie al bunicii mele. Nimeni nu a fost ranit.
  Afacerile pe care le conduc imi cer sa fac multe drumuri din Sighisoara spre Toplita, Tg. Mures sau Odorheiu Secuiesc.
  Nu am masina deci merg cu taxiul. Cunoscand povestile despre modul cum conduc soferii de taxi, am studiat piata.
  Surpriza: In Sighisoara, am gasit o firma de taxi care are soferi normali; si cred ca am mers toti soferii de la aceasta firma.
  Intrebare: In situatia in care ai dus masina la reparat la un service autorizat de cei care se ocupa de RCA -uri si care iti da piesele de schimb la pret de furnizor, este normal ca o firma de asigurari RCA sa iti refuze decontarea unei sume de bani? In plus, pentru ca sunt client fidel la acel service (acolo fac si revizia la 15000 de km), am un anumit discount. Motivatia celor de la firma de RCA este ca piesele sunt prea scumpe (chiar daca au pret de furnizor cu discount).
  Nu voi scoate masina din service pana ce firma de RCA nu imi va deconta integral factura emisa service; nu eu sunt de vina pentru ca am masina scumpa care are nevoie de piese scumpe.