Ce ne asteapta in 2008?

In primul rand, alegeri. Cele mai periculoase sunt, evident, cele locale. Politicienii au pus mana pe presa si o vor folosi ca sa-si dea in cap unii altora. Din pacate asta nu va insemna decat un nou episod in decredibilizarea presei, scaderi de tiraje si plonjoane periculoase ale unor editori de presa.

Daca e sa luam anul 2004 drept etalon, anul acesta va fi mult mai rau. Politicienii se vor bate intre ei prin intermediul publicatiilor detinute, o sa curga cu dezvaluiri si acuzatii de coruptie, o sa asistam, probabil, la unele demonstratii de forta si spectacol cu catusi si procurori.

Lucrul cel mai grav sta in faptul ca nu mai exista gazetarii cu experienta care sa discearna intre evenimente. Presa locala e plina de pustime dornica de afirmare, prea cruda pentru astfel de confruntari, si care se va simti obligata sa sara in apararea patronului atacandu-i pe cei care-l vor “denigra”. Asta va duce la lupte inutile intre gazetari.

Anul acesta se va mai da si o batalie de culise pentru liste. La alegerile locale dar si la cele generale. Listele pentru alegerile locale sunt mai putin importante, pentru ca si spaga se ia mai slabutz. La Parlament e altceva.

In ceea ce priveste presa locala, anul acesta se va arunca cu bani in jurnalisti. Cine se va pricepe sa-si motiveze financiar oamenii va avea de castigat, cine va avea arici la buzunare si se va lacomi la niste sume aparent infime, evident ca va pierde. Din acest motiv vom asista si la niste transferuri mai mult sau mai putin spectaculoase in presa.

De munca o sa fie. Cu ce folos, vom mai vedea.