Cosul zilnic

cosul-zilnic.jpgIsi mai aminteste cineva sintagma “cosul zilnic”? Era la moda in anii ’90, cand inflatia crescuse cat China iar Guvernoiu’ calcula de zor cat sa mai dea la popor sa nu moara de foame.

Prmiul meu job, de dinainte de facultate a fost de profesor. In septembrie am intrat cu o leafa de 40.000 de lei si am terminat anul scolar cu aproape 90.000 pe seama indexarilor de salarii pentru acoperirea “cosului zilnic”. Evident, ca inflatia era mult mai mare decat indexarea Guvernului.

Acum termenul este aproape uitat.

foto: http://www.canneryseafood.com/

4 COMENTARII

  1. Cosul zilnic e un concept democratic cu puternice irizatii comuniste. Pentru mine era o reminescenta a “ratiei”, un minimum al confortului stomacului. Ideea e ca marimea stomacului difera de la o persoana la alta si, “surprinzator”, de la un nivel al ierarhiei sociale la altul. In fapt, l-am simtit ca o mare pacaleala, un “nu va faceti griji, veti avea ce manca maine”, menita sa ia ochii nemultumitilor si sa-i trimita inapoi la treaba. But the again nu am foarte multi ani, se prea poate sa fi perceput gresit.

  2. ca bine ai mai grait stefana 🙂
    shoory, a fost acu’ cativa ani, la antena 1 parca, o “provocare” de genul asta. timp de o saptamana cateva personalitati politice au acceptat propunerea antenistilor de a trai o saptamana cu aceeasi bani cu care traiau cei cu salariul minim pe economie in acelasi interval de timp… a fost dragutz. numai ca guvernoiu si parlamentoiu luau masa la cantina lor unde totul este aproape moca etc. etc. :)))

    ma rog, a fost doar un joc, dar ar trebui poate repetat!

    acu’ trecand de la una la alta, cum naiba poate fi stabilit un “cos zilnic” cand pe lumea asta sunt si anorexici si obezi, si cersetori si printzi, si carnivori si vegetarieni si tot asa?!!! :))))))))))))))