5 COMENTARII

  1. N-are nicio legatura faptul ca tu faci ore de religie chiar daca esti ateu cu faptul ca ies tampitei pe banda rulanta din scoala. Habar n-ai tu cat te invata o alta disciplina decat engleza :)) Referatul cu pricina poti sa-l faci MAI ALES daca esti ateu. Poti prezenta un alt punct de vedere. Nici mie nu mi-a placut fizica dar n-am avut ce face vreo cativa ani. Anyway…presupun ca trebuie sa atingi o anumita varsta (desi imi place sa cred ca adolescentii din ziua de azi sunt mult mai dezghetati) ca sa vezi lucrurile altfel.

  2. Stefana, religia este o materie absolut inutila, menita doar sa incarce programa scolara si sa indoctrineze elevii. Ce-ar putea sa ma mai invete religia, in conditiile in care de ani buni mi se repeta aceleasi lucruri, aceleasi conceptii invechite si eronate, in conditiile in care am un bagaj informational destul de mare cu privire la tot ceea ce tine de spiritualitate? Cu absolut nimic.

    Religia nu este o materie ”vitala”, ca fizica, matematica, romana, istoria geografia si asa mai departe. Nu spun, in ciclul primar este chiar bine-venita o ora de religie pe saptamana, pentru modelarea sociala a individului. Religia are rol moralizator si de aceea, la fel ca si fabulele lui La Fontaine, trebuie studiata doar in ciclul primar. Democratia stipuleaza faptul ca orice individ are dreptul de a-si alege confesiunea sau de a ramane ateu, iar faptul ca religia este predata in scoli in mod implicit, mi se pare o incalcare a principiului antementionat.