Restaurantul mongolez din Mall

gingis-khan.jpgImpins de o foame cumplita dar si de cateva randuri citite pe aici, mi-am purtat pasii pe la restaurantul mongolez din Arena Mall. Acolo, un tip mi-a explicat pe indelete ce trebuie sa fac astfel incat data viitoare sa stiu cum sa procedez.

Deci, e autoservire fara limita de cantitate. Desigur, nu poti pune in bol mai mult decat incape. Te servesti cu cata carne vrei din cele trei tipuri disponibile: porc, pui, vita.

Te servesti apoi cu vegetale de care vrei: ceapa, varza, morcovi, telina, pastai. Mai sunt disponibili niste taitei dar si ciuperci. Apoi pui niste sosuri deasupra si predai bolul bucatarului. Acesta il va azvarli pe o plita incinsa si, in cateva minute se va prepara mancarea. Mai ai dreptul sa ceri bucati de ananas sau masline, ti se va da o cutiuta cu o supa dementiala si o cutiuta cu orez, in loc de paine. Betisoare nu, ci lingura si furculita.

Nu stiam ca pot exista atatea combinatii de gusturi. Carne de pui si ananas. Morcov si ciuperci. Ardei si taietei…

Pretul: 12 lei.

6 COMENTARII

  1. De aratat arata ca pe vremea lui Gingis Khan, asta-i clar. Bineinteles ca de fapt oaia si mielul e mancare traditionala mongoleza si in nici un caz puiul cu ananas, pt simplul fapt ca ananas-ul nu obisnuieste sa creasca in Mongolia.

    Nu mai pomenim celelalte animale pe care le mananca mongolezul: cai, capre, yaci sau camile. Cea mai faina e Khuushuur, din carne de oaie.

    Anyway, pentru cultura generala a cititorilor acestui blog, aflati domniile voastre ca nici ingredientele si nici metoda de gatit descrisa de Razvan aici nu e traditional mongoleza. Din ce am citit mai sus, imi pare bucatarie “teppanyak” de inspiratie japoneza. Numai ei gatesc in fata clientului pe plita, da’ acum vad ca s-au inspirat si altii.