Libertatea de opinie in Romania

3
13

Daca veti cauta pe Google peste cateva zile dupa sintagma site de cacat, veti da, fara indoiala, peste cel mai celebru (printre manelisti) joc online de “cultura generala”, in care sunteti intrebati cati copii are regele Cioaba sau cine a castigat concursul Miss Univers in 1975.

Problema nu este site-ul, care, pana la urma, e doar un site. Problema este ca site-ul apare in Trafic.ro cu zece milioane de afisari pe zi. Piticu a scormonit putin si a aflat cum se aduna cele zece milioane de afisari.

Cu toate acestea, cica Trafic permite maniera aceasta. De la articolul lui Piticu s-a declansat jihadul. Baietii de baieti si mai ales fetele de fete, cu IQ subunitar (vorba cuiva celebru pe net) au inceput sa-si dea in petic. In afara de injuraturile primite de Piticu, alti bloggeri care au scris s-au trezit cu conturile de pe site-ul respectiv sterse.

Adica, in Romania iti poti spune opinia, dar te priveste care sunt consecintele. Piticu reia povestea si Vis Urat isi spune punctul de vedere.

Cel mai mult mi-a placut faza cu aberanta care l-a sunat pe Vis Urat si i s-a laudat ca i-a luat doar 20 de minute sa-i afle numarul de mobil. Care numar se afla afisat fix pe blogul omului.

Ma rog, ideea ca s-a dat startul la un google bomb. Adica se pun linkuri catre site-ul respectiv pe textul “site de cacat. Google va indexa treaba asta si cand se va cauta dupa expresia respectiva, se va afisa site-ul respectiv.

A, site-ul e in curtea Media Pro, companie care-si anuntase intentia de a se retrage din Trafic.ro. Se pare ca s-au razgandit.

3 COMENTARII

  1. Cred ca unii confunda libertatea de opinie sau exprimare cu lipsa oricaror obligatii care provin din exprimarea opiniei. Sigur ca te poti exprima liber in Romania, si sigur ca trebuie sa faci fata criticilor.

    Dar a cere libertate de opinie unui site de cacat, cum zici tu, mi se pare prea mult. Puterea e discretionara, si ala face ce vrea pe tarlaua lui. Problema e ca se intinde dincolo de ce-i al lui.