Un restaurant

Peste drum de Camera de Comert din Bacau s-a deschis un nou restaurant. La amenajarea lui s-a lucrat o multime si chiar a iesit ceva interesant. E curatel, mancare buna, chiar foarte buna, dar parca prea scumpa pentru un “impinge tava”.

Am fost de curiozitate si am mancat de pofta o fasole cu friptura de porc la tava. Mancarea, excelenta. Am mai luat o salata de varza murata (tip varza infuriata nemteasca, adica mai acrisoara) si doua chifle. Toata treaba asta a costat 16 lei: 8 lei friptura, 4 lei fasolea, 3 lei salata si 1 leu doua chifle. Nu sunt scartar, dar parca e prea mult pentru un local in care te servesti singur.

Pentru ca la capitolul servire este cea mai mare problema.

Eu nu am reusit sa inteleg logica dupa care intai platesti si dupa aia iti iei mancarea. Cand ar trebui sa fie invers, macar pentru a se respecta principiul supermarketului, in care intri cu o lista mica si iesi incarcat de cumparaturi.

Asa, intai te zgaiesti cu ochii pe sus, unde e pusa lista de preturi (in vitrina sunt doar etichete cu numele felului de mancare nu si cu pretul acestora), memorezi ce vrei, te duci la casa si faci comanda, te intorci la vitrina, dai bonul, te intorci sa iei o tava, intinzi mana sa insfaci chifla pe care ti-o intinde o vanzatoare intr-un cleste, te intinzi sa iei tacamurile ascunse dupa un colt si te mai intinzi inca o data sa iei salata.

Dupa care pleci la masa, si te uiti cu jind la vitrina cu placinte si prajituri, pe care nu le mai poti comanda, ca nu mai ai cum.

Nu stiu, mi se pare ca au pus caruta in fata boilor si au sucit fluxul normal al unui “impinge tava”.

3 COMENTARII

  1. E vb de estaurantul SC Andymar Srl fosta proprietara a benzinariei de vizavi de Sc Willy SRl pe varianta “Iesire Onesti – Margineni”. Oricum aveti grija sa nu va cada tavanul in cap acolo pt ca patronul a modificat dupa bunul plac proiectul de structura de rezistenta a constructiei fara sa intrebe pe nimeni avizat si mai ales fara acordul niciunui inginer structurist. In fiecare zi avea alta idee pe care voia sa o puna in practica pt ca “o sa reziste oricum”.