Nemtii, Nokia si românii

Suparati ca Nokia isi muta fabrica de la Bochum intr-o localitate de linga Cluj, nemtii au inceput o campanie de proteste. Dupa ce au esuat prin manevre politice, ei s-au orientat acum spre o campanie virala pe net. Cautati pe YouTube dupa expresia “Nokia Bochum” si veti gasi o multime de clipuri video infatisind nemti zdrobind cu ciocanele, in semn de protest, telefoane mobile Nokia.

Germanii invita la boicotarea companiei finlandeze a carei singura vina este ca doreste sa-si maximizeze profitul si-si muta fabrica in România, unde pretul miinii de lucru este de 10 ori mai mic.

Mie imi pare rau de oamenii care vor ramine fara locuri de munca in Germania. Sincer. Dar ce e pierdere pentru unii, e cistig pentru altii. Adica pentru noi, românii. Ca asa e in economia de piata.

Un concept care ni se tot toarna in urechi de 20 de ani. A fost buna economia de piata pentru nemti cind au cumparat pe mai nimic companiile de electricitate si de gaz din România? A fost. Acum, cind o firma decide sa-si reduca cheltuielile cu forta de munca si isi muta fabrica in România, nu mai este buna economia de piata?

Nu mai este…

Via