Tribunalul Poporului

Pentru ca sintem intr-un an electoral, toate lucrurile care se si ni se intimpla le vom judeca vrind – nevrind, din perspectiva electorala. C-asa-i românul. E valabil si pentru decizia Curtii Constitutionale de a declara neconstitutionale citeva paragrafe din legea referitoare la Comisia Nationala pentru Studierea Arhivelor fostei Securitati.

Este clar pentru oricine cu judecata cit de cit sanatoasa ca aceasta comisie se transformase intr-o arma politica. Si acest lucru s-a datorat faptului ca membrii sai au fost numiti nu pe competente ci pe prietenii politice.

Dar acest lucru nu ar fi fost tragic si nici nu ar fi avut cine stie ce influente daca aceasta comisie nu ar fi primit si competente de Tribunal Popular, de a da verdicte si de a se pronunta asupra vinovatiei sau nevinovatiei unora.

Eu nu vad in tragic decizia Curtii Constitutionale si nici nu o sa ma duc la mitingurile organizate de “societatea civila”, inhamata de o parte sau de alta a baricadei si invatata sa dea, la rindul sau, sentinte.

Judecata o las pe seama justitiei iar cercetarea arhivelor, pe seama cercetatorilor.

Cit despre cei acuzati de politie politica, ii las in seama alegatorilor. Pentru ca dupa cum le place unora sa-l citeze pe Robespierre, cum ca poporul are intotdeauna dreptate, hai sa lasam electoratul sa decida daca o persoana este sau nu indriduita sa faca politica. (via)

PS: Cand am scris textul nu vazusem inca declaratiile celor adunati in Piata Universitatii (video)

“Pentru situatii exceptionale, tribunale exceptionale”??? Nurenberg? Comisii de denazificare?

Rau s-a suparat Basescu pentru faptul ca i s-a luat jucarica… Totala lipsa de imaginatie pentru sustinatiorii sai…

4 COMENTARII

  1. Pai, pana la publicare pe NEt cineva tre’ sa cerceteze dosarele, sa puna cap la cap fituicile…Mie mi-a placut mesajul Regelui:
    “CNSAS este o institutie perfectibila, care are multe de facut pentru a ajunge la rezultatele de care societatea romaneasca are nevoie. Dar aceasta institutie are nevoie sa fie intarita, nu desfiintata.” Aaaa, cu judecarea, cu decizia este alta poveste…Dar ca institutie pentru studiu, daca tot a fost organizat, sa ramana CNSAS. Oricum treaba pute…Ganditi-va ca a functionat…”ilegal” cativa ani si nimeni nu e responsabil pentru asta…