Cum s-a format poporul român

Versiunea oficiala o stim. Neoficial, se spune ca, pentru a finanta deficitul bugetar al Imperiului, Traian a luat decizia sa treaca la o economie de razboi si sa-i atace pe daci, care erau undeva, mai intr-o margine si nici nu aveau cine stie ce aliati.

Cum petrolul inca nu era folosit la scara larga si, deci, nu era nevoie de el, romanii au luat din Dacia aurul. Si griul.

Spre ghinionul economiei locale, insa, odata cu deschiderea granitelor si eliminarea obligativitatii vizelor pentru calatoriile spre Galia, Britania sau Hispania, dacii au decis sa-si cistige denarii mai usor si au emigrat in masa.

Cum Traian incepuse un program de agricultura intensiva (care va dainui peste ani in versurile plugusorului – “S-a sculat mai an/Badita Traian”) si avea nevoie de muncitori, a apelat cea mai simpla solutie: a adus imigranti.
Din contopirea dintre acestia si din dacii prea puturosi ca sa emigreze a rezultat poporul român, o insula de latinitate, bla, bla, bla.

Cine stie, poate peste 2.000 de ani, la fel se va povesti si despre insula chinezeasca din Europa iar copii cu ochi oblici vor invata la scoala sa recite: “Tze-tzi doresc eu tzie, dultze Românie”. (via)

6 COMENTARII

  1. Si luarea la misto a istoriei e un trend “la moda” zilele astea. Din pacate. Sper sa nu ajungem ca vesticii si sa ne tratam istoria nationala ca pe o ingramadire de aberatii si ineptii, sper sa nu oferim versiuni prescurtate (desi o cam facem prin manualele alternative), sper sa nu uitam, in goana dupa chilotii lui Chivu, de acei oameni care au folosit violenta drept mijloc pentru a-si proteja zona de influenta (ca sa nu spun tara). E bine sa fim critici, sa ne renegociem istoria anexata de comunisti, dar sa nu cadem in pacatul “internationalismului”.