Mesaj de Valentine’s day: nem tudom

valentines-day.jpgAcusi e ziua Sfantului Valentin, o sarbatoare trecuta in calendarul catolic, nu ca as avea eu ceva cu acest lucru. Ceea ce ma mira este ca intr-o tara autodeclarata in toate sondajele habotnic de ortodoxa, s-a reusit sa se impuna aceasta sarbatoare.

Nu cred ca e de mirare din moment ce, gratie aceluiasi mecanism media, Romania intreaga a stat cu emotii la ultimele clipe ale Papei Ioan Paul al II-lea, in timp ce la decesul Patriarhului Teoctist “audienta” a fost mult mai mica.

Asta imi aminteste de o povestire in care un cetatean, pentru a-si demonstra evlavia, tinea toate marile sarbatori de peste an din cele trei calendare religioase cu reprezentanti in localitate: crestin, musulman si iudaic.

Acestea fiind zise, declar deschis boicotul la adresa “Zilei Indragostitilor”, “Valentine’s Day”, sau “Ziua cumparaturilor fara numar si rost” doar pentru ca:

a. produsul e roz
b. este in forma de inima sau are desenata o inima
c. este recomandat pentru Valentin’s day
d. toate cele de mai sus la un loc

17 COMENTARII

 1. nu trebuie maghiarizata acuma aceasta sarbatoare .
  proasta asociere ptr ca este in calendarul catolic si din cite observ ai ceva cu catolicii .
  Razvane cred ca stii in ce te bagi cind te iei de toti catolicii din romania stii cum se cheama acest lucru .
  Daca lumea simpatizeaza acest rit te-ai trezit tu repede sa faci trafic pe blog.

  Cit despre Marius e un bou care se baga ca musca in balegar

 2. Eu nu inteleg ura asta fata de Sfantul Valentin. In primul rand ca sfantul ar trebui sa apartina si traditiei ortodoxe, din moment ce a trait in secolul III, mult inainte de aparitia vreunei fracturi intre Est si Vest. In al doilea rand, mi se pare stupid sa ii scoatem nevinovati pe fraierii care isi cheltuie alocatia pentru a cumpara flori sau inimioare de carton. NIMENI NU E SHOPPER INVOLUNTAR.

  Cat despre cumparaturi fara rost, ar trebui sa vorbim despre marea sarbatoare a Craciunului, cand preferam sa sarbatorim un mos inexistent si sa uitam de Cel caruia ii este inchinata ziua. Ah, atunci e bine, ca e in calendar, nu? Craciunul e intr-adevar o hotie, pentru ca pune mai presus de orice “cadoul”. Macar de Sf. Valentin poti da o inimioara confectionata in casa si esti “acoperit”.

 3. O sarbatoare imprumutata ca multe alte chestii de doi lei de peste ocean. Nu cred ca trebuie sa existe o zi speciala pentru a face un cadou unei femei. Cred ca cel mai bine se simte consoarta cand te intreba de ce i-ai adus o floare si tu raspunzi:”Uite asa pentru ca e marti si te iubesc”. N-avem nevoie de tehnici de marketing puse la cale de catre cine stie ce “vizionar” ………..

 4. Catolicus, presupun ca glumesti. Iti dai seama ca nu m-am luat de aceasta sarbatoare pentru ca este catolica ci pentru ca a fost deturnata de la originile ei si transformata intr-o chestie comerciala.

  Iar concluzia ta ca “ma iau de toti catolicii din Romania”, e mai mult decat hazardata.

  Tragi niste concluzii periculos de pripite.

 5. Pe mine ma fac sa rad toti aceia care se impotrivesc “sarbatorii comerciale, adusa de peste ocean”, in timp ce se impopotoneaza cu haine de firma smechera, asculta numai rock sau hip-hop american, mananca la fast-food-uri etc… Nu am petrecut niciodata de ziua indragostitilor, dar prefer sa nu fiu ipocrit si sa nu injur una din prea-multele achizitii occidentale din cultura romaneasca.

 6. Aici trebuie sa fiu de acord cu dl Herman. De ce sarbatorim Craciunul sub forma asta atunci? N-ai fost niciodata Valentin? Ntz-ntz! Am avut ocazia, in tineretile mele, nu gasesc nimic iesit din comun, o zi dedicata dragostei…mare chestie. Cat despre cadouri….am o parere precisa de cum trebuie sa arate unul si sunt dezgustata de “oferta” de pe piata. Doar de aia e atat de eronat inteleasa toata treaba…