AC-DC

De cind au cumparat nemtii distributia de energie electrica, penele de curent au devenit o adevarata banalitate. Zone intregi ale orasului Bacau s-au transformat in tinte predilecte pentru intreruperile de curent.

Se poate observa, astfel, ca privatizarea unui gigant ca Electrica Moldova nu doar ca nu a fost un panaceu pentru sistem, dupa cum ne asigura Guvernul, dar a si dus la o situatie mai rea decit pe vremea cind distributia de electricitate era monopol de stat.

S-a ajuns la ceea ce anuntau sindicalistii din sistem (inainte de a li se inchide gura): un monopol de stat a fost inlocuit cu unul privat.

Nu pot sa nu observ ca de doi ani s-au inmultit penele de curent, a crescut timpul de remediere a unei avarii si, nu in ultimul rind, numarul persoanelor si firmelor afectate de o cadere de tensiune a crescut considerabil. Nu vreau sa ma gindesc la zvonurile care circula si anume ca interventiile la penele de curent se fac anapoda tocmai pentru ca nemtii incearca sa puna mina pe un pret de nimic si pe firma de mentenanta.

Si nici la faptul ca, in timp ce au aparut magazine, firme, unitati de productie, etc. care au nevoie de alimentare de la retea, investitiile in infrastructura sint zero.

VIA

2 COMENTARII