Pulbere fina

Faptul ca provincia Kosovo si-a declarat independenta este mai putin important in sine decit daca aceasta independenta va fi recunoscuta oficial. Desigur, noi, ca români, educati cu frica de a nu pierde Transilvania, sintem primii interesati de deznodamintul in aceasta problema.

Faptul ca Rusia este impotriva independentei provinciei, ne poate fi de folos, indiferent care sint, deocamdata, motivele acestei pozitii. Nu trebuie uitat, insa, ca niciodata in istorie, marile puteri nu au luat decizii fara sa tina cont de propriile lor interese.

Nici Unirea Principatelor si nici Independenta României nu s-ar fi petrecut daca nu ar fi existat interese ale Rusiei, de exemplu, aflata in conflict cu Imperiul Otoman. Acum imi scapa interesul american in zona.

Cel putin atita vreme cit America a declansat o ofensiva nu atit anti-terorista, cit anti-musulmana. Iar, dupa ce a fost creat capul de pod musulman in Europa, prin Bosnia – Hertegovina, o intarire a acestuia, prin alipirea Kosovo la Albania, ar fi consecinta imediata a declararii independentei.

Desigur, cea mai simpla solutie de dezamorsare a crizei ar fi retragerea administratiei ONU si permiterea trupelor sirbe sa preia controlul. Dar, acest lucru nu se va intimpla atita vreme cit s-au cistigat bani si alegeri din demonizarea sirbilor care ar fi macelarit “inocentii” albanezi din UCK. Care, apropo, se incadrau foarte bine in definitia americana data terorismului.

Dar, ce sa-i faci, daca nu e petrol in zona… Doar pulbere de Balcani.(via)