Razboiul numerelor de telefon

  Intr-un editorial care o sa apara miercuri, Desteptarea face public numarul de telefon al primarului Bacaului, Romeo Stavarache.

  Si daca doriti sa va lamuriti personal asupra acestui lucru, am sa va pun la dispozitie numarul de telefon al primarului: 0726.100.101. E telefonul platit din bani publici, telefonul de serviciu. Asa ca, incercati sa-l contactati pe primar, atunci când aveti o problema legata de primarie.

  Pe cale de consecinta se vor intampla doua lucruri:

  1. Primarul isi va schimba numarul de telefon.

  2. Se vor gasi “binevoitori” care vor publica numarele de telefon al lui Dumitru Sechelariu.

  Pe urma se va publica numarul de telefon al vreunui viceprimar.

  Dupa aia, numarul de mobil al lui Sergiu Sechelariu.

  Si asa, intr-o spirala, pana cand toti isi vor schimba telefoanele. Ma rog, numerele.

  Sau poate nu.

  3 COMENTARII

  1. Telefonul este platit din bani publici, dar nu este destinat audientelor publice. Scopul telefoanelor de acest gen este facilitarea exercitarii atributiilor. De primar, de exemplu. Teoretic, exista servicii specializate ale institutiilor publice, destinate comunicarii. Daca sistemul nu functioneaza, atunci solutia nu poate fi sa-l suni pe primar ca la gara sau la Urgente. Chiar sa vrea, n-ar face fata solicitarilor. Mica “delatiune” a colegilor de la D e un pic naiva, dar s-a mai practicat, in momente de criza comunicationala. Nu comentez acum cine e de vina.

   Pe de alta parte, nu pot sa nu-mi amintesc faptul ca, de regula, fostul primar, D. Sechelariu, raspundea la telefon. Daca nu imediat, suna inapoi dupa apelurile pierdute. Era bine, era rau?
   Poate ca solutia e undeva la mijloc.