Istoria se repeta

“Acesta este sfarsitul problemelor din Balcani. Sper ca s-a terminat. Acum avem nevoie de reconciliere”, a declarat Bernard Kouchner, ministrul francez de externe, atunci cand a anuntat decizia presedintelui Nicolas Sarkozy de a recunoaste secesiunea Kosovo de Serbia. SURSA

Cam aceleasi cuvinte au fost folosite de de Chamberlain, premierul britanic, dupa ce s-a intors de la intalnirea cu Hitler, in care Anglia recunoscuse dreptul Germaniei de a invada Austria si o parte a Cehoslovaciei.

Chamberlain flew to Munich to negotiate the agreement, and received an ecstatic reception upon his return to Britain on 30 September 1938. At Heston Aerodrome, west of London, he made the now famous “Peace for our time” speech and waved the agreement to a delighted crowd. SURSA

1 COMENTARIU

  1. Sarkozy e un fraier care se afla intr-un “power trip”. E la putere si in concluzie face ce-l taie capul. Problema in Kosovo e atat de complicata incat nu ajung 100 de pagini numai pentru a explica ce e acolo. E pamantul unde s-a nascut natia sarba. E o provincie care nu a existat inainte, asa cum e cazul Bosniei, Croatiei, etc. E o zona care s-a auto-declarat independenta, fara sa se bazeze pe nimic juridic. Nici international si nici intern. Nu exista legi care sa sprijine ceea ce au facut kosovarii.

    In baza asta, maine si California s-ar putea declara stat independent, pt ca mexicanii predomina. Idiotenii! Franta ar face bine sa fie foarte atenta la ce face. Oricum, ce a declarat sarkozy este egal cu zero. Parlamentul francez decide si ma indoiesc ca va accepta noul stat.