Taximetristii bacauani au blocat sediul Politiei Municipale

In seara aceasta, mai multe zeci de taxiuri au blocat strada Spiru Haret, pe care se afla sediul Politiei Municipale, in semn de protest fata de un raid al fortelor de ordine. Politistii au incercat sa realizeze un control asupra actelor taximetristilor stationati pe strada Mioritei din Bacau.

Mai multi soferi de taxi au refuzat sa prezinte actele la control si si-au chemat colegii in ajutor prin statie. Dupa aceasta, lucrurile s-au precipitat, si taximetristii s-au adunat pe strada din fata sediului Politiei.

Se pare ca actiunea are legatura cu un conflict care mocneste in aceste zile si care se refera la cateva actiuni ale politistilor, care au inceput, de cateva zile, sa-i amendeze pe soferii de taxi care stau in statiile de autobuz. Exista informatii cum ca ar exista soferi de taxi care au de platit amenzi de 20, 30 sau 40 de milioane de lei.

Pe de alta parte, taximetristii sustin ca de la 1 ianuarie, ei trebuie sa fie considerati transportatori publici si ar avea voie sa astepte in statiile de autobuz.

Mai jos, declaratia video al inspectorului Gabriel Blaga, referitoare la incident:

7 COMENTARII

  1. tare-s neamuri proaste taximetristii astia. prosti de n-au treaba cu viata asta. n-au dat astia pe la scoala in viata lor. si codrin, cred ca-l stiu pe ala cu loganul mai dichisit, e cel mai bun exemplu de taximetrist super ,da super prost. ala merge asa tare doar ca sa impresioneze, cand nu-i nimeni prin jur, merge la fel ca o caruta trasa de un cal vai de mamica lui :))

  2. Anti-taxi… prea imi dai dreptate, chiar exagerezi…ceva nu e in regula :))) … interesant…
    Acum serios vorbind… nu e problema daca-s prosti sau nu, cata scoala au… asta-i treaba lor… ci nasol e faptul ca pot sa ne omoare oricand in trafic. Am exemple de pot umple o pagina-doua-zece… in decembrie prin fata mea a trecut ala cu espero de la orizont…s-a infipt intr-un logan si a ramas botit acolo vreo luna, pana l-a ridicat proprietarul… daca mai ramanea un pic devenea obiectiv turistic. Mergea mult prea tare si nu a mai putut evita doi care s-au tamponat in fata lui…asa ca s-a tot dus spre mine, pentru o coliziune frontala…noroc ca mergeam incet si am franat..si s-a dus in loganul ala… Si exemplele pot continua.
    Pentru ca asa merg multi dintre taximetristi, orice sofer stie asta. Si nu e vorba de toti… ci doar de unii… numai ca aia strica imaginea tuturor. Si mariustv… decat sa-i injuri, mai bine filmeaza si tu fazele din trafic… sa fii de folos lumii intr-un fel. :)))

  3. da ,ai dreptate codrin. nu trebuie sa generalizam. stiu si taximetristi de treaba, care conduc asa cum trebuie si nici prosti nu sunt. dar m-a enervat ca s-au adunat in fata politiei sa protesteze cica impotriva unei nedreptati facute de politie. nu ca apar politia, dar ce tupeu au taxileii astia