Basescu ia pulsul romanilor din HarCov

  Preşedintele Traian Băsescu a promis sprijin românilor din judeţele Covasna şi Harghita, din partea autorităţilor statului.

  Şeful statului s-a întâlnit, sâmbătă, la vila de protocol din staţiunea Covasna, cu liderii societăţii civile româneşti din cele două judeţe, care i-au adus la cunoştinţă greutăţile pe care le întâmpină comunitatea românească din zonă în păstrarea şi afirmarea identităţii naţionale.

  Delegaţia, formată din circa 15 persoane – profesori, avocaţi şi oameni de afaceri, membri ai Forumului Civic al Românilor din cele două judeţe – a fost condusă de IPS Ioan Selejan, episcopul ortodox al Covasnei şi Harghitei.

  Forumul Civic al Românilor din Covasna şi Harghita, care reuneşte 13 organizaţii nonguvernamentale din cele două judeţe, a reclamat, în repetate rânduri, că românii din zona respectivă sunt discriminaţi de autorităţile locale aflate sub culorile UDMR.

  Printre altele, aceştia au reamintit că românii nu sunt acceptaţi în conducerea consiliilor judeţene, că ocuparea funcţiilor în instituţiile publice este condiţionată de cunoaşterea limbii maghiare şi că simbolurile româneşti sunt desconsiderate în această zonă. ROMPRES

  Crede cineva ca e doar o coincidenta?

  2 COMENTARII

  1. Am fost acolo. Nu e nicio coincidenta. Inainte de a ajunge la Basescu am fost la M. Ciuc. M-am simtit la un moment dat ca lupul intre oi. Am avut de facut un sondaj de opinie. Le era frica sa spuna ce vor. Independenta sau autonomie. Nu mai spun de faptul ca mi-a fost greu sa ma inteleg cu ei. Episcopul de Hr si Cv a pus punctul pe i. Romanii sunt umiliti!