Ciao, Darwin

2
34

Teoria evolutionista naste zilele acestea pasiuni nebanuite. Religiosii par a fi in conflict cu ateii. desigur, tabloul e conturat simplist si nu descrie complet realitatea.

Cum am mai sustinut si altadata, romanii sunt un popor religios doar declarativ. Daca ar fi sa se duca la biserica duminica tot poporul, n-ar fi destule biserici. Cati primesc preotul in Ajun si cati se duc sa se spovedeasca?

Nu putem spune ca suntem un popor ultra-religios. Ne indignam la marsurile homosexualilor, dar asta tine mai mult de o neacceptare sociala decat de religie.

De Craciun si de Paste ne indopam si ne imbatam; asta e Spiritul Sarbatorilor (ca asa e corect dpdv politic, Spiritul Craciunului e incorect 🙂 ).

Asa ca nu prea inteleg insistenta cu care se incearca patrunderea bisericii in spatiile laice – cum sunt scolile. Pentru ca, pana la urma, religia si scoala sunt doua chestiuni contradictorii: religia iti cere sa crezi, pe cand scoala iti demonstreaza ceea ce iti cere sa inveti.

Si, la urma urmei, Biserica ar trebui sa puna accentul pe latura sociala, mai putin pe indoctrinare si pe incasatul cotizatiei. Vreau si eu sa vad preoti ortodocsi care vin si ajuta saracii, ii invata sa munceasca, ii calauzesc in viata. Nu doar spiritual. M-am saturat sa aud cazuri in care preotii lasa mortul pe masa pentru ca familia nu are cu ce-i plati sau cazuri in care preotul e mai preocupat de incasarea taxelor pentru a-si ridica o vila parohiala cu garaj, decat pentru a consolida biserica.

Iar cu teoria evolutionista… e mai mult decat o simpla concluzie ca omul se trage din maimuta.

Teoria evoluţiei este singura explicaţie ştiinţifică acceptabilă a dualului fenomen al diversităţii şi ordinii biologice. Ea explică variaţia ordonată constatată de biologi ca fiind produsul unor procese naturale care s-au repetat de numeroase ori în istoria vieţii şi care continuă să se manifeste şi azi. Diversitatea formelor de viaţă este marcată de o ordine fundamentală, un “motiv” (model), prin care speciile apropiat înrudite partajează între ele mai multe trăsături comune decât o fac cu organismele mai distant înrudite. SURSA

Apropo, diseara pe Realitatea TV, la 100 %, Turcescu discuta despre eliminatrea teoriei evolutioniste din manuale si a filosofilor existentialisti.

2 COMENTARII

  1. Mereu simtul comun mi-a spus ca adevarul dintre creatie si evolutionism e undeva la mijloc. Cat despre introducerea religiei in scoala sunt si eu impotriva. Daca educatia e sanatoasa, copii pot discerne intre bine si rau fara sa li-l prezinti pe Dumnezeu sub forma da bau-bau sau de cel care te rasplateste daca faci bine. Are El treburi mai importante, iar noi niste responsabilitati aici, unde ne este existenta trupeasca.
    Binele trebuie sa.l faci pentru ca esti educat, pentru ca este moral si pentru ca trebuie sa ne ingaduim unii pe altii atata vreme cat suntem colocuitori si nu avem decat o Terra.