Judetele Romaniei si-au declarat autonomia. Fiscala

0
24
bani1.jpg

Foto:www.igu.ro/latrecut

Degeaba ne incruntam si vorbim aiurea despre Kosovo si HarCov. Autonomia e deja declarata. Fiecare judet si-a declarat autonomia cel putin din punct de vedere fiscal.

Un coleg, care s-a mutat din 2001 din Buzau in Bacau a primit zilele acestea o instiintare de la fiscul buzoian ca are de platin niste milioane bune in contul impozitelor restante si penalitatilor aferente.

Desi omul si-a schimbat domiciliul cu toate formalitatile legale si a si inceput sa depuna din 2002 declaratiile de venit la fiscul din Bacau. Nu conteaza, fiscul din Buzau a calculat din burta niste impozite datorate, plus penalitati, chiar daca fiscul bacauan a trimis inca de acum sapte ani hartie la Buzau despre schimbarea domiciliului fiscal.

Un alt caz. O firma din Bacau are punct de lucru la Botosani. Teoretic si legal, impozitele datorate fiscului se platesc la sediul social al firmei. Nu conteaza, fiscul de la Botosani se cearta de un an de zile cu firma ca trebuie sa-i incaseze impozit. Conteaza ca firma a platit impozitul la Bacau? da de unde.

E foame de bani, mare foame.