Uneori ar fi bine ca si publicitarii sa dea o geana pe locurile unde le sunt amplasate creatiile. Ca sa nu intre in conflict. Cu cele sfinte, de exemplu.
FOTO: Liviu Maftei
Uneori ar fi bine ca si publicitarii sa dea o geana pe locurile unde le sunt amplasate creatiile. Ca sa nu intre in conflict. Cu cele sfinte, de exemplu.
FOTO: Liviu Maftei
Fa o rubrica pe blog. “Intrebati-l pe Onica”
Ba chiar au tras o geana, you better believe it. Locul ala e foarte cautat de “publicitari”, in centrul centrului, e?
Razvane, asta e fortata rau. panoul este la o distanta de minim 150 de metri de biserica. Nici macar nu-i pe partea bisericii. Depinde de unghiul din care pozezi. Si as spune ca poza e subiectiva rau.
Stii vorba – stanga copace, dreapta copace, mijloc luminice.
In stanga panoului este santierul Catedralei Inaltarea Domnului, in dreapta este catedrala Sf Nicolae, in mijloc un fund mare si fara celulita…
LOL, ca acum mi-am adus aminte….cum merg daily pe-acolo, spre serviciu, ar fi trebuit sa cobori la la intersectia de la Lic. Ghica si sa privesti spre catedrala, e un panou tare dragutz, face reclama la cela legat de …pardon…hemoroizi. Si daca privesti dintr-un unghi la fel de bun, poti scoate o chestie macar cat asta de ne-ai aratat-o :))
Una e sa te doara-n fund la propriu si alta e sa arati fundul la biserica.
Lasa, ca peste 10 ani cand au sa iasa generatiile astea cu religia obligatorie o sa fie mai bine.
De aia nu mergea romania ca nu era biserica ortodoxa gadilata destul. Sa se descurce, frate. Sa lasam pudismul exagerat. E o reclama la un produs cosmetic, in care nici macar nu poti spune ca e un fund. Nu mi se pare a fi continut erotic. Si atunci? Sa ne rusinam ca avem fund, coapse si sani? Sa facem iar din sex ceva rusinos doar pentru ca plina lumea de complexati?
Domnilor, fundul in cauza trebuie cercetat ! Aceasta “nesimtire” ecleziastica se poate confunda cu o oarecare placere comerciala…La urma urmei, cine suntem noi sa punem in discutie posteriorul si aposteriorul. Aoleou ce am spus, Razvane da-mi una sa ma invat minte….
of, Doamne… Razvan, eu zic sa fotofgrafiezi si femeile in fuste scurte care o sa circule vara asta prin fata bisericilor… si sa le dai exemplu negativ, pe motiv de indecenta… hai, ca de-acuma e prea mult… auzi… nud la biserica… si concertele organizate pana acum un an in fata catedralei, cu mizeria si haosul si tigania specifice ? Si bannerele electorale “marca” pnl,psd, pd etc din timpul campaniei… tot in fata bisericilor ? Si cate si mai cate… Asta e… nu poti stabili in jurul bisericilor/cimitirelor/etc o raza de nu stiu cati kilometri pe care sa nu fie permisa afisarea picioarelor, fundurilor si a altor parti anatomice date noua tot de Sefu’ al mare de sus, pana la urma… Asa ca… Razvan… nu cred ca o sa ajungem prea curand ca femeile noastre sa poarte de-alea… cum le zice… ma rog, costume de-alea care acopera tot , mai putin ochii… cine stie, sa-mi zica si mie, ca am “lipsus” … :))) ms… Adica sper sa nu ajungem pana acolo, ca ar fi pacat… Deci, concluzie: eu sunt pentru panoul respectiv ! E chiar estetic si dragut, in felul lui … 🙂 Si oricum in curand vor aparea altele … cu fetze de candidati… multe dintre ele care arata mai rau decat imaginea de pe panou…parerea mea. :)))
Citez din codrin: …””si concertele organizate pana acum un an in fata catedralei, cu mizeria si haosul si tigania specifice ? “”…
Ai o problema cu tiganii Codrin??
Nu neaparat. Am o problema cu romanii care au comportament necivilizat si cu tiganii care au comportament necivilizat. “Tiganie” e un cuvant care defineste foarte multe chestii, inclusiv comportamentul necivilizat al romanilor si altor natii de pe planeta. Inclusv harmalaie, balamuc, galagie… O cautare simpla pe DEXonline ne da urmatoarele :
5 definiţii pentru ţigănie
ŢIGĂNÍE, ţigănii, s.f. 1. Totalitatea ţiganilor care locuiesc la un loc; ţigănime; p. ext. cartier într-o localitate în care locuiesc ţigani. 2. Fig. Faptă, manieră condamnabilă. 3. Fig. Gălăgie, hărmălaie, scandal. – Ţigan + suf. -ie.
Sursa: DEX ’98 |
ŢIGĂNÍE s. 1. v. ţigănime. 2. v. hărmălaie.
Sursa: Sinonime |
ŢIGĂNÍE s. v. balamuc, gălăgie, hărmălaie, huiet, larmă, scandal, tămbălău, tărăboi, tevatură, tumult, vacarm, vuiet, zarvă, zgomot.
Sursa: Sinonime |
ţigăníe s. f., art. ţigănía, g.-d. art. ţigăníei; (cartiere, fapte) pl. ţigăníi, art. ţigăníile
Sursa: Dicţionar ortografic |
ŢIGĂNÍ//E ~i f. 1) Mahala locuită de ţigani. 2) fig. Gălăgie mare. 3) peior. Comportare care denotă lipsă de politeţe, de tact. 4) v. ŢIGĂNIME. [G.-D. ţigăniei] /ţigan + suf. ~ie
Asa ca am folosit cuvantul in perfecta cunostinta de cauza, fara vreo referire specifica la rromii care locuiesc alaturi de populatia majoritara si fac eforturi laudabile si minunate sa se integreze, prin organizatii neguvernamentale, educatie, munca cinstita, casatorii dupa 18 ani, civilizatie, nivel scazut al infractionalitatii, etc etc. Multumit ???
1. DEX= dictionar EXPLICATIV. Acolo sunt explicati anumiti termeni. Asta nu inseamna ca trebuie sa folosesti toti termenii de acolo. De exemplu nu te-as vedea sa pui un titlu de genul: Politicienii au avut o intalnire MUIE IN MUIE. Si “muie” este un termen explicat in DEX ca reprezentand fata cuiva.
2. Cine se scuza se acuza.
O zi excelenta.
Da, daca fac “tiganeala”. Nu avem toti? 🙂
Nu m-am scuzat deloc. :))) Doar ti-am explicat rationamentul, ca un semn de bunavointa fata de tine, fara sa ma simt obligat in vreun fel… e doar un blog. Si am cautat de curiozitate si explicatiile pentru cuvantul adus de tine ca exemplu… curios, cum de te-ai gandit tocmai la asa ceva ca sa iti argumentezi punctul de vedere…dar …in fine…nu conteaza…
8 definiţii pentru muia, muie
muia verb tranzitiv infinitiv infinitiv lung participiu gerunziu imperativ pers. a II-a
(a) mui’a mui’ere mui’at mu’ind singular plural
mo’aie mui’aţi
numărul persoana prezent conjunctiv prezent imperfect perfect simplu mai mult ca perfect
singular I (eu) m’oi (să) m’oi mui’am mui’ai mui’asem
a II-a (tu) m’oi (să) m’oi mui’ai mui’aşi mui’aseşi
a III-a (el, ea) mo’aie (să) mo’aie mui’a mui’e mui’ase
plural I (noi) mui’em (să) mui’em mui’am mui’arăm mui’aserăm, mui’asem
a II-a (voi) mui’aţi (să) mui’aţi mui’aţi mui’arăţi mui’aserăţi, mui’aseţi
a III-a (ei, ele) mo’aie (să) mo’aie mui’au mui’ară mui’aseră
muie
Nu există informaţii despre flexiunea acestui cuvânt.
MÚIE s. v. gură.
Sursa: Sinonime | Trimisă de siveco, 4 Aug 2004 | Greşeală de tipar
múie s.f. (reg. argotic) gură; (în expr.) a duce cu muia = a amăgi, a înşela, a duce cu vorba.
MÚIE s.f. (Arg.; folosit adesea art. şi mai ales în expresii) Gură, fleancă. (din ţig. mui (Graur, Juilland))
MUIÁ, moi, vb. I. 1. Tranz. A introduce un obiect într-un lichid, a îmbiba cu lichid; a înmuia. ♦ Spec. A băga rufele în apă cu sodă sau cu săpun şi a le ţine câtva timp înainte de a le spăla. ♦ A întinge cu pâine sau cu mămăligă în sos, în grăsime etc. 2. Tranz. A uda, a stropi. ♦ A scălda. 3. Tranz. şi refl. A face să devină sau a deveni mai moale, mai puţin consistent, mai puţin ţeapăn. ♢ Expr. (Tranz.) A muia oasele (sau ciolanele) cuiva = a bate foarte tare pe cineva. 4. Refl. A-şi pierde puterile, a slăbi, a se moleşi. ♦ (Despre ger) A scădea în intensitate, a deveni mai puţin aspru. 5. Tranz. şi refl. Fig. A (se) potoli, a (se) calma, a (se) linişti. ♦ A (se) îmblânzi, a (se) înduioşa; a (se) îndupleca. 6. Tranz. şi refl. (Fon.) A (se) palataliza. – Din moale. Cf. fr. m o u i l l e r.
Sursa: DEX ’98 |
MUIÁ vb. 1. v. înmuia. 2. (pop.) a întinge. (~ pâinea în sos.) 3. v. terciui. 4. v. moleşi. 5. v. blegi. 6. a se încălzi, (prin Munt. şi Olt.) a se pricăli, (înv.) a se încări. (Vremea s-a mai ~.) 7. (FON.) a (se) palataliza.
Sursa: Sinonime | de tipar
MUIÁ vb. v. atenua, calma, ceda, descreşte, diminua, domoli, îndupleca, lăsa, linişti, micşora, modera, pondera, potoli, reduce, scădea, slăbi, tempera.
Sursa: Sinonime | Trimisă de siveco, 4 Aug 2004 | Greşeală de tipar
A (se) muia ≠ a (se) întări
Sursa: Antonime | Trimisă de siveco, 3 Aug 2004 | Greşeală de tipar
muiá vb., ind. şi conj. prez. 1 şi 2 sg. moi, 3 sg. şi pl. moáie, 1 pl. muiém, 2 pl. muiáţi, imperf. 3 sg. muiá; ger. muínd
Sursa: Dicţionar ortografic | Trimisă de siveco, 10 Aug 2004 | Greşeală de tipar
Deci doar “GURA”,cel mult… si ala ARGOTIC… iar intr-un ziar nu prea putem folosi chestii argotice…pe cand “tiganie” nu e argotic…ci cel mult figurat… Capisci ?
Daca ai alt dictiopnar, cu alte definitii, impartaseste-le… poate ne apucam sa scriem cum zici, poate ne inspiri si pe mine si pe alti colegi :))))))) Oricum, am retinut observatia, dar raman la punctul meu de vedere. Si ma bucur si apreciez sincer ca avem un dialog civilizat si nu ne tiganim . :))))
Si ne-am dus offtopic… ca eu il rugasem doar pe Razvan sa nu infiereze pe temei religios sau de orice alta natura fustele scurte, formele de tot felul si altele asemenea, placute si necesare… restul erau doar exemple.
Hai, hai, unii ma infiereaza ca-s antireligios pentru ca m-am pronuntat in favoarea darwinismului, acuma ma scoateti prea religios ca nu-s de acord cu acest conflict intre cele sfinte si fundurile goale… 🙂
hehe… mai si treci de la o extrema la alta…carevasazica 🙂 esti si instabil. Cum te mai suporti ???? :))))))))))))))) Extremistule !!!