Elena Vanghelista

Lansarea in politica a Elenei Basescu e cea mai buna gluma din ultima perioada. Invatata cu podiumul prezentarilor de moda si cu sedintele fotografice pentru copertile revistelor cu pagini lucioase, biata fata a aterizat in nebunia politicii.

Si riscurile sint mai mari. Nu mai e vorba de “paparazz-ul” de la cine stie ce revista, pe care-l suni si-i spui ca iesi in piata sa-ti cumperi un patrunjel si sa vina repede sa te pozeze ca sa te dea la rubrica mondena.

In politica, dusmanii sint mai puternici pentru ca miza este mai mare. Si orice greseala va fi speculata si intoarsa pe toate fetele.

Cum e cazul recentului interviu in care Elena Basescu are dificultati reale in a gasi pluralul de la “succes” si pronunta “succesuri” ori in privinta acordului dintre subiect si predicat: “Oameni care nu vor sa vorbesc cu tine”.

Si totusi, biata fata are o scuza: spre deosebire de Marian Vanghelie, care le comite de felul lui, Elena Basescu e vadit incomodata de implanturile din buze si nu poate vorbi româneste ca lumea, ci cu un accent strain. Eventual, de Anvers.