Conu Leonida fata cu reactiunea spectatorului

conu-leonida-7.jpgPremiera de duminica seara a Teatrului Bacovia din Bacau – Conu’ Leonida fata cu reactiunea – a fost o dezolanta pierdere de vreme, asta daca nu sunteti cumva fani Vacanta Mare, caz in care nu se poate sa pierdeti o astfel de capodopera.

Pacat de talentul si vocea actorului Florin Zancescu, el ducand greul intr-o piesa si asa destul de slaba si care nu avea nevoie de prea multe interventii pentru a o face cu adevarat proasta.

De exemplu, la inceputul piesei, aflam ca Leonida sufera de constipatie sau de diaree. Nu stim de care din ele, din moment ce, la inceput auzim icnetele chinuite din culise, dupa care apare conu’ Leonida, victorios, cu hartia igienica in mana, si aerisindu-si bucile. Mai tarziu, acelasi con Leonida cauta disperat hartia igienica si se tine cu mana de burta, dupa care dispare in culise.

Pana acum, in afara de viziunea de mahala, avem o contradictie profunda ( 🙂 ) e constipatie sau diaree?

Pe langa dilema coprofila, mai avem niste intrigi sexuale: conu’ Leonida e solicitat indelung de nevasta care-l mangaie, se urca pe el, ii pune genunchiul pe unde trebuie, iar conu’ Leonida nu sta degeaba: ii admira decolteul, vadit interesat de subiect.

Desigur, tot acest esafodaj se va prabusi in momentul in care Leonida o va lua in brate in pat si, printre gemete o va apela “Safta”, spre disperarea nevestei, Safta fiind tigancusa care vine dimineata sa le aprinda focurile. Si care, la finalul piesei se va intinde mai mult decat incitant pe patul conjugal si-l va pipai pe conu’ Leonida.

Pana acum, l-ati recunoscut pe Caragiale? Sau vi se pare mai aproape de stilul lui Sidney Sheldon?

conu-leonida-11.jpg conu-leonida-2.jpg conu-leonida-3.jpg conu-leonida-4.jpg conu-leonida-5.jpg conu-leonida-6.jpg

8 COMENTARII