Trei surse

  Fiecare institutie ii are. Sunt acei oameni care au invatat sa supravietuiasca sub orice regim, punand in aplicare politica ghiocelului.

  Ei sunt supravietuitori, dar si castigatori. Pentru ca au schimbat numerosi sefi si au ajuns la stadiul in care sa fie pusi, la randul lor sefi. Nu conteaza ca pana atunci au calcat pe cadavre. Nu conteaza ca au fost tartori pentru subordonati, indiferent ca intre acestia se numara salariati sau elevi si studenti.

  Ei sunt pe cale sa ajunga sefi. Si nu ii impiedica nici macar niste detalii infime de organizare, cum ar fi respectarea unor conditii ce tin de publicarea CV-urilor sau a planurilor manageriale.

  Ei, si daca un jurnalist remarca acest lucru, iese cu scandal.

  Asa m-am trezit cu un telefon ofticat azi. Ca o doamna cu vechi state s-a ofticat ca nu i s-a cerut parerea. Ca ziaristul s-a uitat pe site-ul institutiei de invatamant si nu a vazut publicat CV-ul si planul managerial. Ca de ce nu a verificat din trei surse, ca asa se procedeaza.

  Bine, discutia a fost mai lunga si mai intortocheata si sunt convins ca persoana respectiva nu a priceput nimic.

  Dar o tinea cu cele trei surse. Ca asa stie ca se face.

  Ok, sa admitem ca una din surse a fost site-ul institutiei, care spunea ca nu exista informatia publicata acolo. Si care ar fi celelalte doua surse?

  Bineintele ca vorbesc prostii. Intr-un asemenea caz, cand e vorba de o sursa oficiala, nu mai e absolut necesara consultatea altor surse. Fapta ramane fapta: informatiile nu se afla pe site. O alta sursa poate contrazice aceasta informatie? Nu, poate doar cel mult sa nuanteze lucrurile: sa spuna de ce nu se afla informatia acolo.

  Ce-mi plac mie oamenii astia care dupa ce-s prinsi cu mata-n sac cauta nod in papura… din trei surse…

  4 COMENTARII

  1. Teoretic, e posibil ca un IT-st sa fi uitat sa faca actualizarea bazei de date. De aia nu e rau, ba chiar ar fi recomandat, sa suni, ca ziarist, si la subiectul logic al materialului de presa. Asa e si in cazul declaratiilor de avere. Nu titularul se ocupa de publicarea pe internet, dar el este acuzat daca nu-i apare declaratia scanata.
   Cit priveste cele “trei surse”, aici e ca la fotbal, toata lumea se pricepe. La noi, la romani, exista obiceiul ca fiecare sa creada ca se pricepe la meseria altuia… Asa si tanti. E o “urechista” de presa.
   Dar cine e cucoana, ca ai niste lipsuri in informatia de mai sus?