Cacofonie in apa potabila 3

  Revenind la povestea cu analizele de apa potabila din Moinesti, treaba e din ce in ce mai complicata. Ca sa rezum, din episoadele precedente:

  – o femeie din Moinesti a cerut analiza apei de la robinet.
  – buletinul de analiza spune ca apa contine streptococi fecali.
  – laboratorul Directiei Sanitare Veterinare spune ca, de fapt, proba nu ar fi de la robinet ci de la o fantana care ar putea fi situata in apropierea unui grajd.

  Amanuntele noi vin cu surprize:

  “Nu este pentru prima data cind am depistat ca apa are o culoare si un miros ciudat, iar buletinul de analiza pe care l-ati prezentat si dumneavoastra arata foarte clar ca proba de apa este de la robinet si ca nu corespunde bacteriologic. Eu am intentionat sa fac acest lucru pentru a-mi monta un purificator de apa, nu pentru altceva. Dar asa nu se poate, trebuie luata o masura! Si mai reamintesc celor de la DSVSA ca proba a fost luata de specialistii lor“, a spus Elena Adobritei. Aceasta a mai afirmat ca nu se opreste aici in demersul sau si ca, pentru o mai mare exactitate, a solicitat ca proba sa fie repetata. SURSA

  Cazul prezentat are insa si un precedent: in urma cu sase ani, s-a constat ca apa moinestenilor care locuiesc in blocurile de pe strada T. Vladimirescu continea streptococi fecali, drept pentru care s-a luat masura vaccinarii acestora. Aceiasi locatari asteapta ca macar acum incidentul sa nu fie tinut sub tacere, iar problema sa fie rezolvata.