Burghiul cu praf de pusca

0
13

O americanca de 34 de ani a murit dupa ce a fost lovita de un glont tras de sotul ei, prin peretele casei. Barbatul incerca sa instaleze o antena de satelit si, cum nu reusea sa dea o gaura in perete ca sa traga cablul, a scos pistolul si a tras doua focuri in perete. Abia al doilea glont a nimerit-o pe biata femeie.

Ce intelegem din asta? In primul rind, ca americanii, cit or fi ei de invatati cu alertele teroriste, nu reactioneaza nicicum cind aud focuri de arma si gloante vijiind pe la urechi. Pentru ca orice om cu minte s-ar fi aruncat la pamint cind a auzit un foc de pistol.

In al doilea rind, dupa cum zice lumea, n-ar fi rau ca, pe viitor, companiile care produc antene de satelit sa scrie pe instructiuni “a nu se da gauri in pereti cu arme de foc”. Asa cum pe ambalajele de plastic se scrie “nu bagati capul, pericol de sufocare” sau pe paharele de cafea “Atentie, bautura fierbinte”.

In loc de concluzie, va invit sa vedeti un film. “Idiocracy” se numeste si pleaca de la premiza ca, in timp ce oamenii inteligenti se gindesc mult inainte de a face un copil, oamenii cu IQ-ul “subunitar” se inmultesc mult mai repede. Ce se va intimpla peste o mie de ani, cind populatia SUA va fi crescut mult in timp ce inteligenta a ramas constanta? Vedeti in film.