Primiti cu 1 aprilie?

Pacaleala de 1 aprilie este o traditie care merita sa fie respectata. Macar si numai pentru a testa reactiile unor oameni sau institutii.

In cazul unor pacaleli mai usoare, cum a fost cea de acum citiva ani, cu primarul de atunci al Comanestiului, care ar fi fost nominalizat de Saddam Hussein pentru a coordona contracte de asistenta petroliera in România, reactiile au fost cit de cit domoale (s-a beneficiat de sprijinul primarului Dorinel Miron, care avea o poza cu Hussein la un muzeu al figurilor de ceara).

Intr-un alt caz, cum a fost cel in care s-a afirmat ca in beciurile de sub casa Bacovia s-ar fi descoperit niste butoaie cu vin vechi, reactia a fost, hm… neasteptata: hotii au spart casa memoriala cautind vinul.

Cea mai ciudata reactie a fost la pacaleala din Ziarul de Bacau de acum doi ani, cind articolul se referea la o asociere intre prefectul Berca si presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea, intr-o afacere cu viermi de matase si fonduri europene.

In afara de supararea actorilor principali si de inrositul telefoanelor pe la Guvern, s-a mai intimplat ceva: o echipa a DNA a venit in Bacau sa ancheteze cazul.

Aproape o zi intreaga, procurorii au anchetat angajatii unei societati cu nume apropiat de cel al firmei fictive inventate de ziaristi, incercind sa scoata dovezi care sa verifice cele descrise in pacaleala de 1 aprilie.

Ca in România intii te leaga si dupa aia fac rost de dovezi…