Unde-s baronii locali

1
24

Credeam, in naivitatea mea, ca, dupa patru ani de la ultimele alegeri, politicienii au mai invatat cite ceva. Doua evenimente de ieri mi-au demonstrat nu doar ca nu avem politicieni, ci si ca aceia care se zbat sa ne obtina votul nu s-au schimbat deloc.

Primul episod s-a consumat la lansarea unor candidati la primariile din judet. La eveniment a venit si un senator al partidului, care a tinut si un discurs in fata presei, in care promitea ca partidul va lupta cu “baronii locali” din Bacau. L-am intrebat pe domnul senator Marius Marinescu care sint, dupa parerea sa, acesti baroni. Dinsul a inceput sa o dea cotita, sa insinueze ca noi, presa, stim mai bine, insa citeva minute bune, pina l-au scos liderii partidului din corzi, a evitat sa dea un raspuns. Pentru ca nu stia si venise cu lectia invatata papagaliceste, din Capitala, sa le promita ratanilor din provincie marea cu sarea.


Un al doilea episod s-a consumat la lansarea unui alt partid, in momentul in care un coleg din presa a adresat o intrebare oarecum incomoda liderului regional venit de la Piatra Neamt sa puna ordine intre candidatii din Bacau. Liderul politico-fotbalistic Gheorghe Stefan – Pinalti, in loc sa raspunda la intrebare, i-a intors-o jurnalistului: “Da’ matale de la ce partid esti?”. Ca, vezi Doamne, intrebarea fusese pusa “dusmanos”.

Si chiar daca ar fi fost asa, ceea ce nu a fost cazul, un bun om politic nu avea voie sa procedeze in acest mod, pentru ca nu ar fi facut decit sa dezvaluie cit de slab este ca politician.

1 COMENTARIU